Φώφη Γεννηματά: Η επιδείνωση της υγείας της, το κύμα συμπαράστασης και οι εκλογές στο ΚΙΝΑΛ

Η «μάχη» της Φώφης Γεννηματά και η διαδοχή

Γεννηματά

Η Φώφη Γεννηματά ανακοίνωσε το απόγευμα της Τρίτης την απόσυρσή της από τις εκλογές για την ηγεσία του ΚΙΝΑΛ, λόγω επιδείνωσης της κατάστασης της υγείας της.

Σύμφωνα με ανακοινωθέν του νοσοκομείου «Ευαγγελισμός», η κ.  Γεννηματά εισήχθη το βράδυ της Δευτέρας καθώς εμφάνισε «συμπτώματα ατελούς ειλεού και μετά από εκτενείς εξετάσεις διαπιστώθηκε ότι η κατάσταση οφείλεται σε υποτροπή της βασικής της νόσου». Λίγο αργότερα η ίδια ανακοίνωσε πως λόγω επιδείνωσης της κατάστασης της υγείας της δεν θα είναι υποψήφια για την ηγεσία του ΚΙΝΑΛ.

«Η επιδείνωση της κατάστασης της υγείας μου, που απαιτεί νοσηλεία και αντιμετώπιση, με υποχρεώνει να μη συμμετάσχω ως υποψήφια στην εκλογική διαδικασία για την εκλογή προέδρου του Κινήματος Αλλαγής» ανέφερε χαρακτηριστικά, τονίζοντας παράλληλα ότι «ως πρόεδρος μέχρι την ανάδειξη νέας ηγεσίας αλλά και ως βουλευτής μετά, προτεραιότητά μου παραμένει η ενότητα και η προοπτική της παράταξης».

Φώφη Γεννηματά: Κύμα συμπαράστασης

Σύσσωμος πολιτικοί αντίπαλοι και σύντροφοι έστειλαν τις ευχές τους στην πρόεδρο του ΚΙΝΑΛ. Με την κ. Γεννηματά επικοινώνησαν οι Κυριάκος Μητσοτάκης και Αλέξης Τσίπρας, εκφράζοντας ευχές για ταχεία ανάρρωση, όπως και οι υπόλοιποι πολιτικοί αρχηγοί.

Μηνύματα συμπαράστασης έστειλαν οι συνυποψήφιοί της

«Από την πρώτη στιγμή που έμαθα ότι η Φώφη Γεννηματά νοσηλεύεται, επικοινώνησα με τους στενούς συνεργάτες της και τους εξέφρασα αυτό που λέω και δημόσια: Είμαι δίπλα της ως σύντροφος και ως αγαπημένος φίλος» σημείωσε ο Ανδρέας Λοβέρδος, ενώ ο Νίκος Ανδρουλάκης ευχήθηκε περαστικά και ταχεία ανάρρωση, ενημερώνοντας παράλληλα πως αναστέλλει την προεκλογική του δραστηριότητα.

«Η σκέψη μας είναι στη Φώφη. Οι ευχές μας τη συνοδεύουν. Είμαι βέβαιος ότι και σε αυτή την περιπέτεια της υγείας της θα βγει νικήτρια. Τη θέλουμε και πάλι ακμαία κοντά μας» τόνισε ο Χάρης Καστανίδης.

Θολό το τοπίο στις εσωκομματικές

Όπως είναι λογικό, η απρόσμενη εξέλιξη της υγείας της Φώφης Γεννηματά, που την οδήγησε στην απόφαση να μην διεκδικήσει εκ νέου την ηγεσία του ΚΙΝΑΛ, αλλάζει άρδην τις ισορροπίες.

Δεν υπάρχουν ακόμη ενδείξεις για το τι πρόκειται να συμβεί αναφορικά με τη διαδοχή.

Από τη μία φαίνεται πως οι αυτοί που θα μονομαχήσουν για την προεδρία θα είναι ο Νίκος Ανδρουλάκης και ο Ανδρέας Λοβέρδος, από την άλλη ουδείς γνωρίζει εάν η κα. Γεννηματά αποφασίσει να ενισχύει την υποψηφιότητα του Χάρη Καστανίδη, ανατρέποντας τα δεδομένα.

Γεννηματά

Γεννηματά: «Έχουμε μια οικογενειακή ιστορία με τον καρκίνο»

Η Φώφη Γεννηματά, το καλοκαίρι του 2019, σε μια συνέντευξή της αναφέρθηκε μεταξύ άλλων στα σοβαρά προβλήματα υγείας που αντιμετώπισε στο παρελθόν.

Μίλησε και για τον καρκίνο που έχει χτυπήσει πολλές φορές την πόρτα της οικογένειάς της: «Η μητέρα μου αρρώστησε πρώτη, ήταν 44 ετών. Έζησε 10 χρόνια πολεμώντας τον καρκίνο, δεν σταμάτησε σχεδόν καθόλου να κάνει θεραπείες, ήμασταν συνέχεια στα νοσοκομεία, και ενώ αντιμετωπίζαμε αυτό το πρόβλημα με τη μητέρα μου, δυστυχώς στην πορεία αρρώστησε και ο πατέρας μου. Νομίζω ότι επηρεάστηκαν και οι δύο πάρα πολύ από αυτή την εξέλιξη. Τους χάσαμε μέσα σε 7 μήνες και τους δύο.

Μετά από αρκετά χρόνια, όταν ήμουν εγώ 44 ετών, αρρώστησα επίσης και μετά από λίγα χρόνια η αδερφή μου. Αλλά δόξα τω Θεώ, είμαστε εδώ, είναι όλα καλά. Η πρώτη αντίδραση όλων των ανθρώπων είναι: “Γιατί σε μένα;”, είναι απόλυτα φυσιολογικό. Αλλά αν μείνεις σε αυτή την αντίδραση, δεν θα τη βγάλεις καθαρή στο τέλος. Πρέπει να κάνεις το επόμενο βήμα, να φύγεις γρήγορα από αυτή τη λογική. Αν έμενα στο γιατί σε μένα, δεν θα είχα τρία παιδιά και ίσως να μη ζούσα σήμερα» σημείωσε.

Ρoή Ειδήσεων
Σχετικά άρθρα
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΔΕΙΤΕ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΕ BLOGVIEW

Pet Shop Θεσσαλονίκη
Μενού