Μεγάλες αυξήσεις στις κατασκευαστικές δαπάνες

Με τις τρέχουσες τιμές το κόστος κατασκευής ανά τετραγωνικό μέτρο αυξάνεται ακόμα και 30%

Φρένο έχει μπει στην οικοδομική δραστηριότητα τους τελευταίους μήνες λόγω της μειωμένης ζήτησης του αγοραστικού ενδιαφέροντος, απόρροια της πανδημίας αλλά και της ανόδου των τιμών υλικών κατασκευής, που έχουν αυξήσει το κόστος κατασκευής κατά 20% με 30%, που μεταφράζεται σε επιπλέον επιβάρυνση 200 με 300 ευρώ το τετραγωνικό μέτρο.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο της Ένωσης Κατασκευαστών Κτιρίων Ελλάδος, Δημήτρη Καψιμάλη, αν και το προηγούμενο διάστημα εκδόθηκαν αρκετές οικοδομικές άδειες, καθώς καταφέραμε να πετύχουμε την αναστολή του ΦΠΑ στην οικοδομή μέχρι το τέλος του 2022, εντούτοις ήρθε η πανδημία, η οποία ακόμη δεν έχει τελειώσει, σε συνδυασμό με την αλματώδη αύξηση των τιμών υλικών κατασκευής, που μας ανάγκασαν να βάλουμε φρένο στην ανέγερση νέων οικοδομών”.

Όπως αναφέρει ο ίδιος, με τις τρέχουσες τιμές το κόστος κατασκευής ανά τετραγωνικό μέτρο αυξάνεται ακόμα και 30%. Αυτό σημαίνει ότι για ένα διαμέρισμα των 1.000 ευρώ ανά τετραγωνικό μέτρο, με τις τελευταίες ανατιμήσεις, η τιμή πώλησης θα ανέλθει στα 1.300 ευρώ το τ.μ.

Πηγή: capital.gr

Ρoή Ειδήσεων
Σχετικά άρθρα
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΔΕΙΤΕ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΕ BLOGVIEW

Pet Shop Θεσσαλονίκη
Μενού