ΚΙΝΑΛ: Σε αναμονή μετά την αποχώρηση Γεννηματά

Ενδέχεται να τεθεί και θέμα αναπλήρωσης της Φώφης Γεννηματά στη βουλή, όπου και υπάρχουν σημαντικά θέματα στα οποία το ΚΙΝΑΛ θα πρέπει να εκπροσωπηθεί. Ήδη έχει γίνει πρόταση για σύγκληση της κοινοβουλευτικής ομάδας του κόμματος για να επιλεγεί ο αντικαταστάτης της προέδρου,  εφ’ όσον η ίδια δεν θα μπορούσε να ασκήσει τα καθήκοντά της

Γεννηματά

Η αποχώρηση της Φώφης Γεννηματά από την κούρσα διεκδίκησης της ηγεσίας του ΚΙΝΑΛ προκάλεσε όπως είναι φυσικό μεγάλη αναστάτωση στα επιτελεία των συνυποψηφίων της. Ήδη εσωτερικές διεργασίες βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη στο ΚΙΝΑΛ, με απροσδιόριστο το τί μέλλει γενέσθαι.

Οι πρώτες ενδείξεις από διασταυρωμένες πληροφορίες προεχόμενες από κομματικές πηγές αναφέρουν ότι η κατ’ αρχή αντίδραση όλων των υποψηφίων είναι να τηρηθεί το χρονοδιάγραμμα για διεξαγωγή των εσωκομματικών εκλογών στις αρχές Δεκεμβρίου.

Παρά ταύτα, τόσο ο Νίκος Ανδρουλάκης όσο και ο Ανδρέας Λοβέρδος  προβληματίζονται ήδη για τον χρόνο των εσωκομματικών εκλογών και σύμφωνα με τις ίδιες πηγές το ζήτημα θα τεθεί στο τραπέζι σε λίγες μέρες.

Ο πρώτος προσανατολίζεται να ζητήσει επίσπευση των εκλογών ώστε αυτές να γίνουν άμεσα και να μη σημειωθεί  απουσία του ΚΙΝΑΛ από τις σημαντικές πολιτικές εξελίξεις του επόμενου διμήνου.

Ο δεύτερος αντίθετα θα προτιμούσε αναβολή των εσωκομματικών εκλογών για ένα δίμηνο περίπου, με το επιχείρημα ότι θα χρειαστεί να προηγηθεί μεγάλο κομματικό συνέδριο, για τη διαμόρφωση των παραταξιακών θέσεων στα μεγάλα ζητήματα και για τα τεχνικά θέματα της διοργάνωσης του συνεδρίου αυτού χρειάζεται περισσότερος χρόνος για εσωκομματικό διάλογο απ’ ότι αν το μόνο ουσιαστικό ζήτημα ήταν οι εσωκομματικές εκλογές ηγεσίας.

Διαβάστε επίσης | Φώφη Γεννηματά: Η επιδείνωση της υγείας της, το κύμα συμπαράστασης και οι εκλογές στο ΚΙΝΑΛ

ΚΙΝΑΛ Γεννηματά

ΚΙΝΑΛ: Άτυπη συνάντηση των υποψηφίων

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι επίκειται τις επόμενες μέρες άτυπη συνάντηση των υποψηφίων για να λάβουν αποφάσεις σχετικά το θέμα. Επίσης, πάντα σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, ενδέχεται να τεθεί και θέμα αναπλήρωσης της Φώφης  Γεννηματά στη βουλή, όπου και υπάρχουν σημαντικά θέματα στα οποία το ΚΙΝΑΛ θα πρέπει να εκπροσωπηθεί. Ήδη έχει γίνει πρόταση για σύγκληση της κοινοβουλευτικής ομάδας του κόμματος για να επιλεγεί ο αντικαταστάτης της προέδρου,  εφ’ όσον η ίδια δεν θα μπορούσε να ασκήσει τα καθήκοντά της. Παράλληλα, τίποτα δεν αποκλείει την υποβολή και νέων υποψηφιοτήτων.

Ωστόσο, η ασάφεια σχετικά με τη δυνατότητα της σημερινής προέδρου του ΚΙΝΑΛ να ανταποκριθεί στις τρέχουσες κομματικές υποχρεώσεις της θέσης της ή όχι δεν έχει αφήσει περιθώρια να ξεκαθαρίσει το ζήτημα αυτό, καθώς η ίδια η Φώφη Γεννηματά το μόνο που έχει αναφέρει σχετικά με τις εσωκομματικές εξελίξεις μετά την αποχώρησή της είναι το αυτονόητο ότι θα εγγυηθεί τις διαδικασίες εκλογής διαδόχου της.

Ειδικού Συνεργάτη

Ρoή Ειδήσεων
Σχετικά άρθρα
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΔΕΙΤΕ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΕ BLOGVIEW

Pet Shop Θεσσαλονίκη
Μενού