Γιατί παρενέβη ο Γιώργος Παπανδρέου στις εξελίξεις στο ΚΙΝΑΛ

Η ασθένεια της προέδρου του ΚΙΝΑΛ άλλαξε τα δεδομένα και ο Γ. Παπανδρέου μετά από σύντομο γύρο διαβουλεύσεων με κλειστή ομάδα συνεργατών του αποφάσισε να ασκήσει την επιρροή του για να αποφευχθεί η απώλεια του ΚΙΝΑΛ από τη θέση του στον κομματικό χάρτη ως αντιδεξιάς δημοκρατικής δύναμης

Παπανδρέου
Velonastongiaka

Ο κίνδυνος να απομακρυνθεί οριστικά ο χώρος που καλύπτει σήμερα το ΚΙΝΑΛ από την προοδευτική κεντροαριστερά ήταν το βασικό κίνητρο του πρώην πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου να εμπλακεί στις διαδικασίες εκλογής ηγεσίας στο κόμμα.

Όπως αναφέρουν άριστα πληροφορημένες πηγές από το περιβάλλον του πρώην πρωθυπουργού, η απόφαση αυτή ελήφθη μετά την αποχώρηση της Φώφης Γεννηματά από την κούρσα διεκδίκησης της ηγεσίας, που είχε σαν αποτέλεσμα να δημιουργηθεί ευνοϊκό έδαφος για τις υποψηφιότητες Ανδρουλάκη και Λοβέρδου.

Αυτή η εξέλιξη σύμφωνα με τους συνεργάτες του Γ. Παπανδρέου οδηγούσε σε σοβαρή αποστασιοποίηση του ΚΙΝΑΛ από την πολιτική περιοχή της κεντροαριστεράς.

Οι ίδιες πηγές μεταφέρουν ότι ο πρώην πρωθυπουργός πριν την αποχώρηση Γεννηματά ήταν αποφασισμένος να τηρήσει ίσες αποστάσεις μεταξύ όλων των υποψηφίων.

Η ασθένεια της προέδρου του ΚΙΝΑΛ όμως άλλαξε τα δεδομένα και ο Γ. Παπανδρέου μετά από σύντομο γύρο διαβουλεύσεων με κλειστή ομάδα συνεργατών του αποφάσισε να ασκήσει την επιρροή του για να αποφευχθεί η απώλεια του ΚΙΝΑΛ από τη θέση του στον κομματικό χάρτη ως αντιδεξιάς δημοκρατικής δύναμης.

→ Παπανδρέου: Υποψήφιος για την ηγεσία του ΚΙΝΑΛ

Παπανδρέου ΚΙΝΑΛ

Παπανδρέου: Το ΚΙΝΑΛ και το αντιδεξιό πρόσημο

Οι ίδιες πληροφορίες επιβεβαιώνουν ότι μετά τη λήψη της απόφασης ανάμιξής του στις εξελίξεις στο ΚΙΝΑΛ ο πρώην πρωθυπουργός κινήθηκε ταχύτατα, με πρώτη κίνηση την επίσκεψή του στην πρόεδρο του ΚΙΝΑΛ για να της ανακοινώσει την ενεργοποίησή του.

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, το ίδιο πολιτικό πλαίσιο ως την αιτιολογία ενεργοποίησής του ανέπτυξε ο κ. Παπανδρέου και στις συναντήσεις του με τους 6 υποψηφίους για την προεδρία του ΚΙΝΑΛ.

Το ίδιο πλαίσιο διαφύλαξης του δημοκρατικού και αντιδεξιού προσήμου για την πολιτική ταυτότητα του ΚΙΝΑΛ είναι ο στόχος του πρώην πρωθυπουργού και με αυτόν θα κινηθεί ως το τέλος αναφέρουν και την εκλογή νέας ηγεσίας στο κόμμα, διαβεβαιώνουν οι ίδιες πηγές.

Ειδικού συνεργάτη

παπανδρέου

Ρoή Ειδήσεων
Σχετικά άρθρα
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΔΕΙΤΕ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΕ BLOGVIEW

Pet Shop Θεσσαλονίκη
Μενού