Ποιες εξελίξεις έπονται στο ΚΙΝΑΛ

Παρά το κύμα συμπάθειας προς το ΚΙΝΑΛ που έφερε ο άδικος θάνατος της προέδρου του, παραμένουν ισχυρά τα σενάρια διασπαστικών κινήσεων μετά την εκλογή του νέου προέδρου, αφού οι διαφορές απόψεων μεταξύ υποψηφίων είναι μεγάλες και δύσκολα θα μπορούσαν να ομογενοποιηθούν στη συνέχεια

ΚΙΝΑΛ

Ειδικού συνεργάτη

Με την ταφή της Φώφης Γεννηματά το ΚΙΝΑΛ μπαίνει στην εποχή μιας νέας φάσης, με πολλά να κρίνονται βεβαίως από τις εκλογές για την ανάδειξη νέας ηγεσίας στις αρχές Δεκεμβρίου.  

Ήδη επίκειται η διαδικασία αντικατάστασης της εκλιπούσας προέδρου της κοινοβουλευτικής ομάδας του κόμματος, που θα αντικαταστήσει την Φώφη Γεννηματά στη βουλή.

Σύμφωνα με άριστα πληροφορημένες κομματικές πηγές η αρχική κίνηση προς την εκλογή του του Κώστα Σκανδαλίδη ως κοινοβουλευτικού αντικαταστάτη της Φώφης Γεννηματά είχε προκαλέσει αντιδράσεις, με κάποιες πλευρές να διαμαρτύρονται ότι επειδή ο κ. Σκαναδαλίδης είχε άτυπα ταχθεί υπέρ μιας υποψηφιότητας, δεν ήταν το πρόσωπο που θα μπορούσε να εγγυηθεί την πορεία προς τις ενδοκομματικές κάλπες εκλογής νέου προέδρου του κόμματος. Σε συνέχεια αυτού ανακοινώθηκε ότι την τυπική αντικατάσταση της εκλιπούσας προέδρου θα αναλάβει ο σημερινός γραμματέας της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΚΙΝΑΛ, Β, Κεγκέρογλου, ενώ οι ως σήμερα κοινοβουλευτικοί εκπροσώποι, Κ. Σκανδαλίδης και Μ, Κατρίνης εξ ίσου θα επωμιστούν την κάλυψη των υποχρεώσεων του κόμματος στη βουλή μέχρι την εκλογή νέου προέδρου.        

ΚΙΝΑΛ

ΚΙΝΑΛ: Παρασκηνιακές κινήσεις     

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι παρά το ότι η απρόσμενη απώλεια της Φώφης Γεννηματά σκέπασε όλο το σκηνικό τις προηγούμενες μέρες, στο παρασκήνιο κινήθηκαν πρόσωπα και μηχανισμοί για να λάβουν θέσεις στην πορεία προς τις εσωκομματικές κάλπες. Εντοπίζονται, πάντα κατά τις ίδιες πηγές, δύο σημεία που προκαλούν τριβές:

Το ένα είναι ότι παρόλο που ανακοινώθηκε ότι δεν αλλάζει η ημερομηνία της κάλπης εκλογής προέδρου, που θα ανοίξει στις 5 Δεκεμβρίου και ο β΄ γύρος θα γίνει στις 12 Δεκεμβρίου, παραμένει δυσαρέσκεια σε υποψήφιους προέδρους, που ζητούν παράταση, επικαλούμενοι ότι ο θάνατος της Φώφης Γεννηματά δεν επιτρέπει να συνεχιστούν οι διαδικασίες εκλογής “λες και δεν έγινε τίποτα”. Ωστόσο, οι ημερομηνίες αυτές πολύ δύσκολα θα αλλάξουν.

Το δεύτερο είναι ότι παρά το κύμα συμπάθειας προς το ΚΙΝΑΛ  που έφερε ο άδικος θάνατος της προέδρου του, παραμένουν ισχυρά τα σενάρια διασπαστικών κινήσεων μετά την εκλογή του νέου προέδρου, αφού οι διαφορές απόψεων μεταξύ υποψηφίων είναι μεγάλες και δύσκολα θα μπορούσαν να ομογενοποιηθούν στη συνέχεια. 

Οι ίδιες πηγές μεταφέρουν την εκτίμηση έμπειρων παραγόντων του κόμματος, που εκφράζουν έντονη ανησυχία για το τι θα συμβεί αμέσως μετά την εκλογή νέας ηγεσίας. Συγκεκριμένα, μεταφέρεται ως πιθανό το σενάριο κινήσεων για τη δημιουργία νέου κόμματος, με τη σκέψη ότι επειδή οι επόμενες εκλογές θα γίνουν με απλή αναλογική προσφέρεται ευκαιρία καταγραφής απόψεων στελεχών ακόμη και σε επίπεδο κοινοβουλευτικής εκπροσώπησης, όσων θα διαφωνούν με όποιον εκλεγεί νέος πρόεδρος. Μάλιστα, στο σημείο αυτό σημειώνεται ότι σε τέτοιο ενδεχόμενο θα ήταν εφικτό να συγκροτηθεί άμεσα κοινοβουλευτική ομάδα του τυχόν νέου κόμματος, μετά την εκλογή νέου προέδρου.   

Παρά την ηρεμία που επικράτησε αυτές τις μέρες λόγω του θανάτου της Φώφης Γεννηματά, οι ίδιες πληροφορίες υπογραμμίζουν ότι οι αντιμαχόμενες ομάδες μέσα στο ΚΙΝΑΛ βρίσκονται σε πλήρη ετοιμότητα ως την εκλογή νέου προέδρου.     

ΚΙΝΑΛ

Ρoή Ειδήσεων
Σχετικά άρθρα
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΔΕΙΤΕ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΕ BLOGVIEW

Pet Shop Θεσσαλονίκη
Μενού