Ο JR φέρνει μπαλέτο στη Βαστίλη

Mpaleto
Velonastongiaka

Ο κλασικός χορός είναι ο κοινός παρονομαστής της νέας σειράς φωτογραφιών του JR η οποία παρουσιάζεται στην πλέον πρόσφατη ατομική έκθεση «Contretemps» του Γάλλου καλλιτέχνη στο Perrotin Tokyo.

Πηγή έμπνευσης της νέας σειράς είναι η φωτογραφία «Οι Εραστές της Βαστίλης» του 1957, στην οποία ο θρυλικός φωτογράφος Willy Ronis αιχμαλωτίζει μια τρυφερή στιγμή ενός ζευγαριού σε ένα μπαλκόνι με θέα την πόλη του Παρισιού και τον Πύργο του Άιφελ και τον Καθεδρικό της Νοτρ Νταμ να διαγράφονται αμυδρά στο βάθος. Επανερμηνεύοντας τη φωτογραφία του Ronis, ο JR στη φωτογραφία «Ballet, le porté de la Bastille #5» τοποθετεί δύο μπαλαρίνες να στέκονται στην κορυφή της Colonne de Juillet στο κέντρο της Place de la Bastille με τεντωμένα τα χέρια τους όπως το ορειχάλκινο γλυπτό που κοσμεί την κολώνα· στο βάθος, η βασιλική της Sacré-Coeur.

Τραβηγμένη τους πρώτους μήνες του 2021, ανάμεσα σε λοκντάουν και σε ένα κλίμα φόβου νόσησης και θανάτου, η φωτογραφία του JR είναι συμβολική έκφραση ελευθερίας και πιθανότητας, μια υπερπτήση ψηλά πάνω από την πόλη και τις εγκόσμιες ανησυχίες.

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη JR (@jr)

Σε άλλες φωτογραφίες, μια μπαλαρίνα, φορώντας τουτού και πουέντ είναι καβάλα στη στέγη του Λούβρου, ή στέκεται σε μια σκάλα σαν να αιωρείται στον αέρα, με τα χέρια ανοιχτά σε μια κλασική στάση μπαλέτου. Στη φωτογραφία «Ballet, Sur les Toits du Louvre #2», φωτεινός γαλανός ουρανός τις πρώτες ώρες της μέρας, μια νέα αυγή που ενδέχεται να φέρνει καλά νέα

Εκτός από αυτή τη νέα σειρά φωτογραφιών, στην έκθεση παρουσιάζονται για πρώτη φορά φωτογραφίες από τη συνεχιζόμενη σειρά «Unframed» του JR στην οποία ο καλλιτέχνης παίρνει μαυρόασπρες φωτογραφίες αρχείου και υπερμεγεθύνοντάς τες τις κολλάει σε τοίχους κτηρίων. Οι φωτογραφίες που εκτίθενται για πρώτη φορά δημοσίως είχαν ως πηγή έμπνευσης φωτογραφίες του Yukichi Watabe και ο JR τις έβαλε σε διάφορα σημεία της ιαπωνικής πόλης Matsu

Η έκθεση «Contretemps» ( https://www.instagram.com/p/CUlEtqIJ2jH/ ) στο Perrotin Tokyo ολοκληρώνεται στις 20 Νοεμβρίου.

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη JR (@jr)

Ρoή Ειδήσεων
Σχετικά άρθρα
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΔΕΙΤΕ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΕ BLOGVIEW

Pet Shop Θεσσαλονίκη
Μενού