Ούτε μία ευρωπαϊκή τράπεζα δεν έχει πετύχει τους στόχους για την κλιματική αλλαγή

"Οι τράπεζες έχουν κάνει αρχικά βήματα προς την ενσωμάτωνε των δίσκων που συνδέονται με την κλιματική αλλαγή, αλλά καμιά τους δεν είναι κοντά στο να ανταποκριθεί στις προσδοκίες των αρχών”, αναφέρει η ΕΚΤ

τράπεζες κλιματικη αλλαγή
Velonastongiaka

Καμία μεγάλη τράπεζα της ευρωζώνης δεν έχει πετύχει τους στόχους που έθεσε η Ευρωπαϊκή Κεντρική τράπεζα για τη διαχείριση του κλιματικού κινδύνου, ανέφερε η ΕΚΤ σήμερα, λίγους μήνες πριν από την προγραμματισμένη διεξαγωγή των μεγαλύτερων stress test για το κλίμα.

Η ΕΚΤ παρουσίασε τις προσδοκίες για τον κλιματικό και περιβαλλοντικό κίνδυνο πριν από ένα χρόνο, αλλά οι τράπεζες φαίνεται ότι αργούν να τα εφαρμόσουν, με την εποπτική αρχή να καλεί επανειλημμένως τις τράπεζες να ανεβάσουν ταχύτητα.

“Οι τράπεζες έχουν κάνει αρχικά βήματα προς την ενσωμάτωνε των δίσκων που συνδέονται με την κλιματική αλλαγή, αλλά καμιά τους δεν είναι κοντά στο να ανταποκριθεί στις προσδοκίες των αρχών”, αναφέρει η ΕΚΤ στην ανακοίνωση της.

“Μόλις το ένα τρίτο των τραπεζών έχουν εκπονήσει σχέδια που είναι τουλάχιστον επαρκή, και οι μισές δεν θα έχουν ολοκληρώσει την εφαρμογή των σχεδίων τους μέχρι το τέλος του 2022”, πρόσθεσε.

Ρoή Ειδήσεων
Σχετικά άρθρα
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΔΕΙΤΕ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΕ BLOGVIEW

Pet Shop Θεσσαλονίκη
Μενού