«The Filmkaker’s Hut» στις όχθες λίμνης στη Φινλανδία

The Filmkaker's Hut

Πισσωμένοι ξυλοκέραμοι καλύπτουν τους τοίχους και τη στέγη μια μικρής καλύβας που σχεδίασε σε μια δασώδη περιοχή κοντά στη λίμνη Porovesi στη Φινλανδία ως στούντιο για έναν σκηνοθέτη το αρχιτεκτονικό γραφείο Pirinen & Salo. Το με έδρα το Ελσίνκι αρχιτεκτονικό γραφείο άντλησε έμπνευση από τους «μυστηριώδεις» κόσμους των ταινιών περιπέτειας της δεκαετίας του 1980 για να σχεδιάσει την «Καλύβα του Σκηνοθέτη», την οποία περιγράφει ως έναν «ιερό χώρο για τον κινηματογράφο».

Ευρισκόμενο σε μια γλυκιά πλαγιά δίπλα στα ερειπωμένα θεμέλια ενός παλιού πέτρινου κτηρίου, το με εμβαδόν 15 τετραγωνικών μέτρων στούντιο είναι προσπελάσιμο μέσω μιας ξύλινης διαδρομής η οποία εκτείνεται δίπλα στην όχθη της λίμνης.

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Marc Goodwin (@archmospheres)

Επιθυμώντας να γεννήσουν μια αίσθηση μυστηρίου και διάθεσης για φυγή, οι αρχιτέκτονες θέλησαν να είναι δύσκολα αντιληπτά τόσο η ηλικία όσο και το μέγεθος της «Καλύβας του Σκηνοθέτη»· για αυτόν τον λόγο έπαιξαν με την κλίμακα του υπερεγέθους σχήματος μιας οροφής με αέτωμα, του αψιδωτού παραθύρου και των ξυλοκέραμων. «Το μονοπάτι λειτουργεί ως μετάβαση από το καθημερινό στον ονειρικό κόσμο της δημιουργικής εργασίας» εξηγούν. «Το εξωτερικό της μικρής καλύβας δεν είναι παρά μια οφθαλμαπάτη. Είναι κατασκευασμένη για να φαίνεται πολύ μεγαλύτερη από το φυσικό μέγεθός της. Αυτό, έπειτα, κάνει την περιβάλλουσα φύση και τοπίο να φαίνονται κολοσσιαία».

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Marc Goodwin (@archmospheres)

Χρησιμοποιώντας τη γλώσσα της εκκλησιαστικής αρχιτεκτονικής, οι αρχιτέκτονες περιγράφουν το κέντρο της δομής ως το «μεσαίο κλίτος» και τα γραφεία του ως τα «πλαϊνά κλίτη», ενώ τις αφίσες των αγαπημένων ταινιών του πελάτη ως τους «αγίους». «Τα πλαϊνά κλίτη είναι για εργασία ενώ το μεσαίο κλίτος έχει αρκετό ύψος και αέρα για ιδέες, όνειρα και φαντασία» διευκρίνισαν, προσθέτοντας ότι όλες οι οικιακές συσκευές που θα μπορούσαν να προδώσουν την ηλικία της καλύβας είναι προσεκτικά κρυμμένες για να κάνουν το κτήριο να δείχνει αιώνιο»
( https://www.instagram.com/p/CU9SLG4DCoL/ ).

Στο πίσω μέρος της «Καλύβας του Σκηνοθέτη» βρίσκεται ένα λουτρό ενώ μια ξύλινη σκάλα οδηγεί σε ένα μικρό ανοιχτό πατάρι που σχεδιάστηκε για να «σου έρχονται ιδέες και να ονειροπολείς» καθώς θα βλέπεις το δάσος από ένα παράθυρο που είναι σαν φινιστρίνι.

Ρoή Ειδήσεων
Σχετικά άρθρα
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΔΕΙΤΕ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΕ BLOGVIEW

Pet Shop Θεσσαλονίκη
Μενού