Καλπάζουν οι τιμές Ενέργειας στην Ευρώπη – Υψηλό 9 ετών στη Γαλλία

Οι ελάχιστες θερμοκρασίες αναμένεται να είναι κάτω από το μηδέν στην ανατολική Γαλλία την Πέμπτη με τα χαμηλά στο Παρίσι να προβλέπονται να πέσουν στους 0 βαθμούς Κελσίου μέχρι την Παρασκευή

ΕΕ Ενέργεια

Στο πιο υψηλό από το 2012 σκαρφάλωσαν οι τιμές της γαλλικής ηλεκτρικής ενέργειας, με τον πιο ψυχρό καιρό να ενισχύει τη ζήτηση και τη χαμηλότερη πυρηνική παραγωγή να αναμένεται να περιορίσει τις προμήθειες.

Το συμβόλαιο αυξήθηκε για τρίτη ημέρα, στα 330,75 ευρώ (371,25 $) ανά μεγαβατώρα στις εξωχρηματιστηριακές συναλλαγές πριν από την κύρια δημοπρασία αργότερα σήμερα. Οι ελάχιστες θερμοκρασίες αναμένεται να είναι κάτω από το μηδέν στην ανατολική Γαλλία την Πέμπτη με τα χαμηλά στο Παρίσι να προβλέπονται να πέσουν στους 0 βαθμούς Κελσίου μέχρι την Παρασκευή.

Η συνεχιζόμενη ενεργειακή κρίση στην Ευρώπη, που προκαλείται από τις πολύ υψηλές τιμές του φυσικού αερίου, αυξάνει το κόστος παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας. Ο ψυχρότερος καιρός ενισχύει τη ζήτηση ρεύματος επειδή τα σπίτια στη Γαλλία χρησιμοποιούν ηλεκτρική ενέργεια για θέρμανση σε αντίθεση με τη Γερμανία και το Ηνωμένο Βασίλειο που χρησιμοποιούν κυρίως φυσικό αέριο.

Πηγή: Bloomberg

Ρoή Ειδήσεων
Σχετικά άρθρα
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΔΕΙΤΕ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΕ BLOGVIEW

Pet Shop Θεσσαλονίκη
Μενού