9 μήνες η διάρκειά του πιστοποιητικού εμβολιασμού (β΄ δόση) για τους ταξιδιώτες εκτός ΕΕ που φτάνουν στην Ευρώπη

Αυτή η πρόταση ουσιαστικά επικαιροποιεί ότι το χρονικό όριο για εμβολιασμό με την τρίτη δόση να είναι στους εννέα μήνες μετά τη δεύτερη

Λουξεμβούργο κορονοϊός
Velonastongiaka

Τη λήξη του πιστοποιητικού στους εννέα μήνες μετά από τη δεύτερη δόση αναμένεται να συστήσει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή για τους ταξιδιώτες εκτός ΕΕ που φτάνουν στην Ευρώπη.

Η Κομισιόν θα προτείνει επίσης στα κράτη-μέλη να συνεχίσουν να δέχονται επισκέπτες από τρίτες χώρες εφόσον είναι εμβολιασμένοι με σκευάσματα που έχει ήδη εγκρίνει η Ένωση.

Όπως σημειώνει το δημοσίευμά του Bloomberg η κομισιόν θα καλέσει τις χώρες να ξανανοίξουν τα σύνορά τους μετά τις γιορτές, και συγκεκριμένα στις 10 Ιανουαρίου, για όλους όσοι έχουν κάνει τα εμβόλια που έχει εγκρίνει ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας.

Αυτή η πρόταση ουσιαστικά επικαιροποιεί ότι το χρονικό όριο για εμβολιασμό με την τρίτη δόση να είναι στους εννέα μήνες μετά τη δεύτερη.

Οι προτάσεις αυτές πρόκειται να ανακοινωθούν εντός της ημέρας, αλλά δεν θα αφορούν τα ταξίδια εντός της ΕΕ.

Κυριακίδου: Περίοδος ισχύος 9 μηνών για τα πιστοποιητικά εμβολιασμού

Tη συμβολή του ψηφιακού πιστοποιητικού και της συντονισμένης προσέγγισης στην ασφαλή ελεύθερη κυκλοφορία υπογράμμισε η Επίτροπος Υγείας και Ασφάλειας Τροφίμων της ΕΕ, Στέλλα Κυριακίδου τονίζοντας την ανάγκη ενδυνάμωσης του ανοσοποιητικού με ενισχυτική δόση εμβολίου.

«Λαμβάνοντας υπόψη τις οδηγίες του ECDC και για να επιτρέψουμε στα κράτη μέλη να προσαρμόσουν τις εκστρατείες εμβολιασμού τους και στους πολίτες να έχουν πρόσβαση σε ενισχυτικά φάρμακα, προτείνουμε μια περίοδο ισχύος 9 μηνών για τα Ψηφιακά Πιστοποιητικά της ΕΕ για την COVID», επισήμανε η κ. Κυριακίδου.

«Ταυτόχρονα, ανεξάρτητα από το πόσο κουρασμένοι είμαστε από τους περιορισμούς, πρέπει να συνεχίσουμε να ενθαρρύνουμε σθεναρά όλους να συνεχίσουν να σέβονται τα μέτρα δημόσιας υγείας. Οι μάσκες μας πρέπει να μείνουν για την ώρα», προσέθεσε.

Η Ευρωπαία Επίτροπος σημείωσε ότι, αν και έχει εμβολιαστεί « πάνω από το 65% του συνολικού πληθυσμού της ΕΕ, αυτό δεν είναι αρκετό. Υπάρχουν ακόμη πάρα πολλοί άνθρωποι που δεν προστατεύονται. Για να ταξιδέψουν όλοι και να ζήσουν όσο το δυνατόν ασφαλέστερα, πρέπει να επιτύχουμε σημαντικά υψηλότερα ποσοστά εμβολιασμού – επειγόντως».

Ρoή Ειδήσεων
Σχετικά άρθρα
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΔΕΙΤΕ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΕ BLOGVIEW

Pet Shop Θεσσαλονίκη
Μενού