(Διάγραμμα) Τραγική οπισθοδρόμηση της Ελλάδας στη μάχη κατά της πανδημίας – 3η από το τέλος σ’ ολόκληρη την Ευρώπη

Τα αποτελέσματα γείναι απογοητευτικά για την Ελλάδα, καθώς πιο κάτω από τη χώρα μας έναντι του συνόλου των ευρωπαϊκών κρατών υπήρξαν μόνο η Τσεχία και η Πολωνία

κορονοϊός

Αποτιμώντας τα στοιχεία 12 μηνών το πρακτορείο Bloombergm μέσα από τον δείκτη του Covid Resilience Ranking επιβεβαιώνει την τραγική θέση της Ελλάδας ανάμεσα σ’ ολόκληρη την Ευρώπη, σχετικά με την αξιολόγηση της χώρας μας στην αντιμετώπιση της πανδημίας.

Ο δείκτης αυτός καταρτίζεται με βάση 12 κριτήρια, μεταξύ αυτών τον έλεγχο των κρουσμάτων, την ποιότητα του συστήματος υγείας, την εμβολιαστική κάλυψη, τη θνητότητα και την πρόοδο προς την επανεκκίνηση των ταξιδιών και την άρση ταξιδιωτικών περιορισμών. Καλύπτει τις 53 χώρες με το υψηλότερο ΑΕΠ.

Το πρακτορείο επισημαίνει ότι ένα  στοιχείο είναι ξεκάθαρο: η προηγούμενη πορεία δεν εγγυάται τη μελλοντική, την επιτυχία δηλαδή ή την αποτυχία. Κάποιες χώρες δέχονται αλλεπάλληλα χτυπήματα, ενώ άλλες κατάφεραν παρότι χτυπήθηκαν κάποια στιγμή σκληρά να αντιστρέψουν την κατάσταση.

Τα αποτελέσματα για την χώρα μας είναι απογοητευτικά καθώς βρέθηκε κατά τη διάρκεια της περασμένης χρονιάς σε χειρότερη θέση ακόμα και από το Βέλγιο. Χαρακτηριστικό είναι ότι σε δυσχερέστερη θέση από τη χώρα μας έναντι του συνόλου των ευρωπαϊκών κρατών υπήρξαν μόνο η Τσεχία και η Πολωνία.

Όπως εξηγεί το πρακτορείο, αρχικά οι χώρες που τα πήγαν καλύτερα ήταν αυτές που επέβαλαν σκληρά περιοριστικά μέτρα, περιλαμβανομένων lockdown και ελέγχων στα σύνορα. Στη συνέχεια όσες κατάφεραν να προχωρήσουν ταχύτερα τη διάθεση εμβολίων. Εν συνεχεία αυτές που κατάφεραν να συνδυάσουν την επιστροφή στην κανονικότητα με υψηλά ποσοστά εμβολιασμού.

διαγραμμα

Ρoή Ειδήσεων
Σχετικά άρθρα
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΔΕΙΤΕ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΕ BLOGVIEW

Pet Shop Θεσσαλονίκη
Μενού