Γαλλία-Κροατία: Συμφωνία €1 δισ. για πώληση 12 αεροσκαφών Rafale

Ο Μακρόν ευχαρίστησε την Κροατία που «είναι πάντα ένας πραγματικός εταίρος» και δήλωσε ότι στηρίζει τις προσπάθειες της χώρας να ενταχθεί στη ζώνη Σένγκεν και ότι η Γαλλία θα εργαστεί γι΄ αυτό όταν αναλάβει την προεδρία του Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης

Rafale

Συμφωνία για πώληση 12 μεταχειρισμένων μαχητικών αεροσκαφών Rafale της Dassault Aviation υπέγραψε ο Γάλλος Πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν με την Κροατία. Το deal είναι αξίας περίπου 1 δισ. ευρώ και οι υπογραφές έπεσαν στο Ζάγκρεμπ την Πέμπτη.

«Η υπογραφή της συμφωνίας για τα Rafale αντιπροσωπεύει την ιδιαίτερη σημασία της σημερινής επίσκεψης, ένα νέο κεφάλαιο στις σχέσεις μας. Με αυτόν τον τρόπο ενισχύουμε τις δυνατότητες του Κροατικού Στρατού και της Κροατικής Πολεμικής Αεροπορίας», δήλωσε ο Πρωθυπουργός της Κροατίας, Andrej Plenkovic.

Ο Μακρόν ευχαρίστησε την Κροατία που «είναι πάντα ένας πραγματικός εταίρος» και δήλωσε ότι στηρίζει τις προσπάθειες της χώρας να ενταχθεί στη ζώνη Σένγκεν και ότι η Γαλλία θα εργαστεί γι΄ αυτό όταν αναλάβει την προεδρία του Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης. «Τον Μάρτιο θα μιλήσουμε για μια Ευρώπη που θα πρέπει να είναι πιο ενωμένη και που θα πρέπει να διατηρήσει τη δύναμή της», δήλωσε ο Μακρόν.

Ρoή Ειδήσεων
Σχετικά άρθρα
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΔΕΙΤΕ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΕ BLOGVIEW

Pet Shop Θεσσαλονίκη
Μενού