ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ: Ερωτηματικά με τον περιβόητο διαγωνισμό των 515 εκατομμυρίων ευρώ για τις νέες ταυτότητες

Υπενθυμίζεται ότι η αδικαιολόγητη ματαίωση του διαγωνισμού που ήδη έτρεχε επί ΣΥΡΙΖΑ για τις νέες ταυτότητες και τα έντυπα ασφαλείας - Ολοκληρωμένο Πληροφοριακό Σύστημα Εντύπων Ασφαλείας

Επανειλημμένα ο ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία έχει φέρει το θέμα του διαγωνισμού των 515 εκατομμυρίων ευρώ για τις νέες ταυτότητες και τα έγγραφα ασφαλείας στη Βουλή  χωρίς η Κυβέρνηση να έχει δώσει ούτε επαρκείς εξηγήσεις, ούτε όμως και να έχει να παρουσιάσει έργο, αναφέρουν 48 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ με ερώτηση τους προς τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη.

Η πρωτοβουλία της κατάθεσης της ερώτησης είναι της Όλγας Γεροβασίλη, γραμματέα της ΚΟ της αξιωματικής αντιπολίτευσης και μεταξύ άλλων συνυπογράφουν ο Τομεάρχης Προστασίας του Πολίτη, Χ. Σπίρτζης και ο Τομεάρχης Ψηφιακής Διακυβέρνησης Μ. Κάτσης.

Υπενθυμίζεται ότι η αδικαιολόγητη ματαίωση του διαγωνισμού που ήδη έτρεχε επί ΣΥΡΙΖΑ για τις νέες ταυτότητες και τα έντυπα ασφαλείας – Ολοκληρωμένο Πληροφοριακό Σύστημα Εντύπων Ασφαλείας (Ο.Π.Σ.Ε.Α.) και η επαναπροκήρυξή του με διαφορετικούς όρους ήταν μια από τις πρώτες προτεραιότητες της Νέας Δημοκρατίας, μόλις 10 ημέρες μετά τις εκλογές του Ιουλίου του 2019.

Ωστόσο, παρά τη σπουδή επαναπροκήρυξης, μέχρι σήμερα όχι μόνο δεν έχει αρχίσει η υλοποίηση αλλά ούτε καν έχει ολοκληρωθεί καθώς φαίνεται ο σχετικός διαγωνισμός, δεν υπάρχει ανάδοχος δυόμιση χρόνια μετά!

Όχι μόνο αδικαιολόγητα δηλαδή η Κυβέρνηση επαναπροκήρυξε τον εν λόγω διαγωνισμό, νοθεύοντας τον ανταγωνισμό, αυξάνοντας κατακόρυφα το κόστος προβλέποντας μια μη προτυποιημένη τεχνολογία έγχρωμης αντί για ασπρόμαυρης φωτογραφίας κι ενώ η πρακτική αυτή δεν ακολουθείται γενικά στην ΕΕ, με αποτέλεσμα οι εταιρίες που μπορούσαν να συμμετέχουν να περιορίζονται σε ελάχιστες αλλά, επιπλέον, η Κυβέρνηση έχοντας δώσει πάνω από πέντε παρατάσεις έχει βγει εντελώς εκτός χρονικού πλαισίου υλοποίησης κατά πάνω από δύο έτη.

Κι όλα αυτά ενώ σύμφωνα με τον Ευρωπαϊκό Κανονισμό (ΕΕ) 2019/1157 «για την ενίσχυση της ασφάλειας των δελτίων ταυτότητας των πολιτών της Ένωσης και των εγγράφων διαμονής» αλλά και όπως η ίδια η Κυβέρνηση αναγνώριζε οι νέες ταυτότητες θα έπρεπε να εκδίδονται εντός του 2021!

Ρoή Ειδήσεων
Σχετικά άρθρα
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΔΕΙΤΕ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΕ BLOGVIEW

Pet Shop Θεσσαλονίκη
Μενού