ΕΕ: Η Κομισιόν προσπαθει να τονώσει τα ευρωπαϊκά χρηματιστηρια

Δέσμη μέτρων ώστε να βελτιωθεί η ικανότητα των εταιρειών να αντλούν κεφάλαια σε ολόκληρη την ΕΕ

ευρωπαϊκά χρηματιστηρια

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ενέκρινε δέσμη μέτρων ώστε να βελτιωθεί η ικανότητα των εταιρειών να αντλούν κεφάλαια σε ολόκληρη την ΕΕ και να διασφαλιστεί ότι στους Ευρωπαίους θα προσφέρονται οι καλύτερες δυνατές συμφωνίες για τις αποταμιεύσεις και τις επενδύσεις τους.

Ένα έτος μετά το σχέδιο δράσης του 2020 για την Ένωση Κεφαλαιαγορών, η Επιτροπή υλοποιεί τις δεσμεύσεις της, προτείνοντας μέτρα για την τόνωση των ευρωπαϊκών κεφαλαιαγορών, αναφέρει ανακοίνωση της Κομισιόν.

Αυτό θα συμβάλει στην οικονομική ανάκαμψη της Ευρώπης από την κρίση της Covid-19, καθώς και στην ψηφιακή και την πράσινη μετάβαση. Επίσης, η Επιτροπή εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία καθορίζονται τα μέτρα που θα λάβει κατά το επόμενο έτος για την τόνωση της αγοράς.

Με τις προτάσεις θα διασφαλιστεί ότι οι επενδυτές θα έχουν καλύτερη πρόσβαση σε δεδομένα εταιρειών και συναλλαγών.

  • Τα μέτρα θα προαγάγουν επίσης τις μακροπρόθεσμες επενδύσεις και θα καταστήσουν ευκολότερη και ασφαλέστερη τη διασυνοριακή πώληση επενδυτικών κεφαλαίων.
  • Συνολικά, οι προτάσεις που εγκρίθηκαν σήμερα θα αποφέρουν καλύτερη σύνδεση των εταιρειών της ΕΕ με τους επενδυτές, βελτιώνοντας την πρόσβασή τους σε χρηματοδότηση, διευρύνοντας τις επενδυτικές ευκαιρίες για τους ιδιώτες επενδυτές και ολοκληρώνοντας περαιτέρω τις κεφαλαιαγορές της ΕΕ.
Ρoή Ειδήσεων
Σχετικά άρθρα
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΔΕΙΤΕ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΕ BLOGVIEW

Pet Shop Θεσσαλονίκη
Μενού