Ότι απέτρεψε σχέδιο πραξικοπήματος με τη συμμετοχή Ρώσων, διατείνεται ο Ουκρανός προέδρος – Αρνείται κάθε ανάμιξη η Μόσχα

Ο Ζελένσκι δεν έδωσε πλήρεις λεπτομέρειες για το σχέδιο πραξικοπήματος. Ερωτηθείς αν πιστεύει ότι εμπλέκεται το Κρεμλίνο, είπε: "Λυπάμαι, δεν μπορώ να μιλήσω γι' αυτό"

Velonastongiaka

Ο πρόεδρος της Ουκρανίας Βολοντίμιρ Ζελένσκι δήλωσε την Παρασκευή ότι το Κίεβο αποκάλυψε ένα σχέδιο ανατροπής της κυβέρνησής του την επόμενη εβδομάδα στο οποίο συμμετείχαν πολίτες από τη Ρωσία, αν και αρνήθηκε να πει αν πιστεύει ότι το Κρεμλίνο βρίσκεται πίσω από αυτό.

Σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε ο Ζελένσκι, ανέφερε ότι οι ουκρανικές μυστικές υπηρεσίες είχαν αποκτήσει πρόσβαση σε ηχητικό υλικό, σύμφωνα με το οποίο άτομα από τη Ρωσία προσπαθούσαν να δελεάσουν τον μεγαλοεπιχειρηματία Rinat Akhmetov να συμμετάσχει σε ένα πραξικόπημα κατά της κυβέρνησής του.

Το Κρεμλίνο αρνήθηκε άμεσα οποιονδήποτε ρόλο σε τυχόν συνωμοσία πραξικοπήματος, λέγοντας ότι δεν είχε σχέδια να συμμετάσχει σε τέτοιες πράξεις. Εκπρόσωπος του Akhmetov, του πλουσιότερου ανθρώπου της Ουκρανίας, δεν είχε άμεσο σχόλιο.

“Έχουμε προκλήσεις όχι μόνο από τη Ρωσική Ομοσπονδία και πιθανή κλιμάκωση – έχουμε μεγάλες εσωτερικές προκλήσεις. Έλαβα πληροφορίες ότι θα πραγματοποιηθεί πραξικόπημα στη χώρα μας στις 1-2 Δεκεμβρίου”, δήλωσε ο Ζελένσκι.

Ο Ζελένσκι δεν έδωσε πλήρεις λεπτομέρειες για το σχέδιο πραξικοπήματος. Ερωτηθείς αν πιστεύει ότι εμπλέκεται το Κρεμλίνο, είπε: “Λυπάμαι, δεν μπορώ να μιλήσω γι’ αυτό”.

Ο Ζελένσκι δήλωσε επίσης ότι ο επικεφαλής του επιτελείου του Αντρέι Γέρμακ θα επικοινωνήσει σύντομα με εκπροσώπους της Ρωσίας σχετικά με την κλιμακούμενη ένταση στις σχέσεις μεταξύ των δύο χωρών. Ο ίδιος ο Γέρμακ ανέφερε ότι θα έρθει σε επικοινωνία με τον ανώτερο αξιωματούχο του Κρεμλίνου Ντμίτρι Κόζακ.

Ρoή Ειδήσεων
Σχετικά άρθρα
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΔΕΙΤΕ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΕ BLOGVIEW

Pet Shop Θεσσαλονίκη
Μενού