«Η αρχή της ιστορίας», του Παναγιώτη Χατζημωυσιάδη

αυλαια2
Velonastongiaka

Γράφει ο Παναγιώτης Χατζημωυσιάδης, Θραύσεις

Η αρχή της ιστορίας

Έχω στη διάθεσή μου μπόλικες εικόνες για λογαριασμό σου, όποια κι αν επιλέξω ένα πλήθος από αναγνωστικές προσδοκίες εμφανίζεται ενώπιόν μου. Δεν χρειάζεται παρά να τακτοποιήσω το πλαίσιο, να σε μικρύνω, να σε μακρύνω, να σε λεπτύνω και να σε βολέψω εντός του. Κι ούτε που με πολυκόφτει ποια περσόνα είναι η καταλληλότερη για σένα.

Το δικό μου μέλημα δεν είναι η πραγματικότητα αλλά η αληθοφάνεια, δεν είναι η ζωή αλλά η αφήγηση, και πιο συγκεκριμένα η ροή, η εξέλιξη, η πλοκή, η δέση και η λύση αυτής της αφήγησης. Αν λοιπόν η αφήγησή μου σε θέλει ιέρεια των Ελευσίνιων Μυστηρίων θα σε κάνω ιέρεια των Ελευσίνιων Μυστηρίων. αν σε θέλει ιερόδουλη στην πιάτσα των Γιαννιτσών θα σε κάνω ιερόδουλη στην πιάτσα της Γιαννιτσών. αν σε θέλει υψηλόβαθμο στέλεχος πολυεθνικής εταιρείας με έδρα το Λονδίνο, θα σε κάνω υψηλόβαθμο στέλεχος πολυεθνικής εταιρείας με έδρα το Λονδίνο. Αλλά για τις ανάγκες τούτης εδώ της αφήγησης είμαι αναγκασμένος να πιάσω απ’ την αρχή το νήμα της ιστορίας:

Σε λένε Εύα. Ζούμε ευτυχείς στον παράδεισο. Ετοιμάζεσαι να φας το μήλο. Ο καταραμένος όφις ξυπνά στα σκέλια μου. Σηκώνεται η αυλαία. Κοιτάς γύρω σου απορημένη. Πάει χιλιετίες που στέκομαι εδώ και περιμένω να μιλήσεις.

Ρoή Ειδήσεων
Σχετικά άρθρα
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΔΕΙΤΕ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΕ BLOGVIEW

Pet Shop Θεσσαλονίκη
Μενού