Κομισιόν: Πρόστιμο στις Barclays, UBS, HSBC, RΒS και Credit Suisse για καρτέλ

"Η συμπαιγνιακή συμπεριφορά των πέντε τραπεζών υπονόμευσε την ακεραιότητα του χρηματοπιστωτικού κλάδου σε βάρος της ευρωπαϊκής οικονομίας και των καταναλωτών”

Velonastongiaka

Πρόστιμο ύψους 344 εκατ. ευρώ ανακοίνωσε η Κομισιόν πως επέβαλε π στις Barclays PLC, UBS Group, HSBC Holdings, Royal Bank of Scotland, Credit Suisse Group, για τη συμμετοχή τους σε ένα καρτέλ στην αγορά spot συναλλάγματος.

“Η έρευνα της Κομισιόν αποκάλυψε ότι ορισμένοι traders υπεύθυνοι για τις συναλλαγές στην αγορά spot συναλλάγματος των χωρών της G10, αντάλλασαν ευαίσθητες πληροφορίες και σχέδια συναλλαγών, και περιστασιακά συντόνιζαν τις στρατηγικές συναλλαγών τους”, τόνισε.

Η UBS, η RBS και η HSBC, οι οποίες έχουν αποφασίσει να διευθετήσουν την υπόθεση, αντιμετωπίζουν συνολικό πρόστιμο 261 εκατ. Ευρώ.

Η Credit Suisse έχει δεχθεί πρόστιμο 83 εκατ. Ευρώ με τη συνήθη διαδικασία με την ΕΕ.

“Οι διαπραγματεύσεις στην αγορά συναλλάγματος αποτελούν μία από τις μεγαλύτερες αγορές παγκοσμίως”, ανέφερε η Επίτροπος Ανταγωνισμού Vestager.

Η ίδια πρόσθεσε ότι “η συμπαιγνιακή συμπεριφορά των πέντε τραπεζών υπονόμευσε την ακεραιότητα του χρηματοπιστωτικού κλάδου σε βάρος της ευρωπαϊκής οικονομίας και των καταναλωτών”.

Ρoή Ειδήσεων
Σχετικά άρθρα
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΔΕΙΤΕ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΕ BLOGVIEW

Pet Shop Θεσσαλονίκη
Μενού