Κορονοϊός: Αγωνία για την παραλλαγή Όμικρον – Ανησυχητικά τα μοντέλα πρόβλεψης

Κορονοϊός: Οι επιτελείς του Κυριάκου Μητσοτάκη πάνω σ’ αυτά τα δεδομένα φοβούνται ότι η ήδη επιδεινωμένη κατάσταση θα αποτελέσει τη βάση λόγω της παραλλαγής Όμικρον για μια ταχεία ακόμη μεγαλύτερη τάση επιδείνωσης του αριθμού των κρουσμάτων

κορονοϊός 1
Velonastongiaka

Κορονοϊός: Τα μοντέλα πρόβλεψης για την εξέλιξη της πανδημίας παραδόθηκαν πριν λίγα 24ωρα στο μέγαρο Μαξίμου και τα συμπεράσματά τους είναι ανησυχητικά. ‘Όπως μεταφέρουν άριστα πληροφορημένες πηγές από το πρωθυπουργικό επιτελείο, η σημαντική αύξηση των κρουσμάτων covid-19 λόγω της νέας παραλλαγής θεωρείται αναπόφευκτη και η αρχή της κλιμάκωσής της τοποθετείται σε 2-3 εβδομάδες, ενώ η κορύφωσή της προβλέπεται για τις αρχές της άνοιξης.

Τα ίδια μοντέλα, όπως εξηγούν οι ίδιες πηγές, αδυνατούν να προβλέψουν την εξέλιξη του αριθμού των θανάτων, καθώς δεν υπάρχουν ακόμη ασφαλείς στατιστικές για την παραλλαγή Όμικρον. Ωστόσο προκαλεί ανησυχία το γεγονός ότι σύμφωνα με ορισμένα ευρήματα η μετάδοση είναι πολύ ευκολότερη και μόνο η γενικευμένη χρήση μάσκας φαίνεται να λειτουργεί αποτελεσματικά για την ανακοπή της.

Όπως αναφέρεται από τις ίδιες πηγές, η επιδείνωση της πανδημικής εικόνας στην Ελλάδα τις τελευταίες εβδομάδες δεν οφείλεται στην παραλλαγή Όμικρον, όπως συμβαίνει στις χώρες προέλευσης του νέου στελέχους, αλλά σχετίζεται με την ανάλογη επιδείνωση στις περισσότερες ευρωπαϊκές χώρες, που αποδίδεται στην κακή διαχείριση των ανοιγμάτων, μετά τελευταία λοκντάουν.

κορονοϊός

Κορονοϊός – Παραλλαγή Όμικρον: Φόβοι για μεγαλύτερη τάση επιδείνωσης

Οι επιτελείς του Κυριάκου Μητσοτάκη πάνω σ’ αυτά τα δεδομένα φοβούνται ότι η ήδη επιδεινωμένη κατάσταση θα αποτελέσει τη βάση λόγω της παραλλαγής Όμικρον για μια ταχεία ακόμη μεγαλύτερη τάση επιδείνωσης του αριθμού των κρουσμάτων.

Παρά ταύτα, όπως επίσης τονίζουν οι ίδιες πληροφορίες, τα σημερινά μέτρα θεωρούνται επαρκή και όλα έχουν εναποτεθεί στην πάση θυσία αύξηση του ποσοστού εμβολιασμών, που πριν το πρόστιμο στους ανεμβολίαστους άνω των 60 ετών και την επίσπευση της γ΄ δόσης είχε οδηγηθεί σε αδιέξοδο, χωρίς να μπορεί να υπερβεί το όριο του 70%.

Το σημείο αυτό είναι ένας ακόμη λόγος ανησυχίας, καθώς το σενάριο και δ΄ δόσης ενισχύεται και από την ερχόμενη άνοιξη είναι πιθανό να τεθεί το θέμα του νέου εμβολιαστικού γύρου, για τον οποίο ούτε επαρκής αριθμός εμβολίων διατίθεται αυτή την περίοδο, ούτε πρόβλεψη νέων προμηθειών προβλέπεται όσο παραμένει ασαφής η εικόνα σχετικά με την αποτελεσματικότητα των σημερινών εμβολίων.

κορονοϊός 2

Ειδικού συνεργάτη

Ρoή Ειδήσεων
Σχετικά άρθρα
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΔΕΙΤΕ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΕ BLOGVIEW

Pet Shop Θεσσαλονίκη
Μενού