Γερμανία: Η Κομισιόν ενέκρινε την επιτάχυνση της προμήθειας 35 εκατ. εμβολίων

κορωνοϊός εμβολια
Velonastongiaka

Την έγκριση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την επιτάχυνση της παράδοσης 35 εκατομμυρίων εμβολίων κατά της Covid-19 εξασφάλισε η γερμανική κυβέρνηση, προκειμένου να καλύψει το έλλειμμα που διαπιστώθηκε για το α’ τρίμηνο του επόμενου έτους.

Σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε νωρίτερα απόψε από κοινού με τον Πρόεδρο του Ινστιτούτου «Ρόμπερτ Κοχ», ο υπουργός Υγείας Καρλ Λάουτερμπαχ έκανε λόγο για μια «πρώτη επιτυχία» και πρόσθεσε ότι βρίσκεται σε επικοινωνία με τη Moderna για την άμεση προμήθεια 35 εκατομμυρίων εμβολίων, κάτι που ενέκρινε και η Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

«Θα συνεχίσουμε την προσπάθεια. Η πολύ επιτυχής εκστρατεία μας για τον ενισχυτικό εμβολιασμό δεν επιτρέπεται να ανακοπεί εξαιτίας έλλειψης εμβολίων», τόνισε ο κ. Λάουτερμπαχ και ανέφερε ότι βρίσκεται σε επικοινωνία με άλλες χώρες – μεταξύ των οποίων η Πορτογαλία, η Πολωνία, η Ρουμανία και η Βουλγαρία – προκειμένου να εξασφαλίσει ακόμη περισσότερα εμβόλια.

Ο κ. Βίλερ από την πλευρά του μετέφερε ότι διαπιστώνεται ελαφρά κάμψη στην αύξηση των κρουσμάτων, ωστόσο στο ένα πέμπτο των περιφερειών της χώρας ο δείκτης των νέων κρουσμάτων ανά 100.000 κατοίκους εντός επτά ημερών είναι πάνω από 500, ενώ σε αυτές τις περιοχές πολλές Μονάδες Εντατικής Θεραπείας είναι σε οριακή κατάσταση. Σε ό,τι αφορά τη νέα παραλλαγή «Όμικρον», ο επικεφαλής του Ινστιτούτου «Ρόμπερτ Κοχ» δήλωσε ότι «είναι ζήτημα χρόνου» να επικρατήσει, ενώ είναι πολύ πιο μεταδοτική και θα οδηγήσει σε αύξηση των κρουσμάτων, διευκρίνισε ωστόσο ότι για την ώρα επικρατούσα παραμένει η «Δέλτα». Ο κ. Βίλερ πρόσθεσε πάντως ότι προς το παρόν δεν είναι γνωστές λεπτομέρειες σχετικά με το πόσο σοβαρή είναι η νόσος από την «Όμικρον», αλλά ζήτησε «να μην επιτρέψουμε τα Χριστούγεννα να εξελιχθούν σε πάρτι της Όμικρον».

Για την «Όμικρον» και τη νόσο που προκαλεί στα παιδιά, ο Διευθυντής της Παιδιατρικής Κλινικής του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου της Κολωνίας και μέλος της Επιτροπής Ειδικών της κυβέρνησης Γιεργκ Ντετς, ο οποίος συμμετείχε στην ίδια συνέντευξη Τύπου, τόνισε ότι οι αρχικές υποψίες για σοβαρή εξέλιξη της νόσου από την «Όμικρον» φαίνονται να μην επιβεβαιώνονται. Αναφερόμενος μάλιστα στη συζήτηση σχετικά με ενδεχόμενο κλείσιμο των σχολείων, ο κ. Ντετς σημείωσε ότι οι διάφορες παραλλαγές του βασικού στελέχους του κορονοϊού δεν έχουν προκαλέσει αύξηση των κρουσμάτων μεταξύ των μαθητών, αλλά έχουν οδηγήσει σε αύξηση των κρουσμάτων στις οικογένειες. Ο ίδιος συνέστησε «ανεπιφύλακτα» τον εμβολιασμό των εφήβων ηλικίας 12-17 ετών, επισημαίνοντας ότι ο πιθανός κίνδυνος από το εμβόλιο είναι σημαντικά περιορισμένος σε σχέση με τον κίνδυνο από τη νόσο, ενώ για τα παιδιά ηλικίας 5-11 ετών δήλωσε ότι θα πρέπει να εμβολιαστούν «οπωσδήποτε» εάν πάσχουν από υποκείμενο νόσημα. Και τα υγιή παιδιά μπορούν να εμβολιαστούν, πρόσθεσε, εάν το αποφασίσουν οι γονείς τους.

Αυτή την εβδομάδα ξεκίνησε και στη Γερμανία ο εμβολιασμός των παιδιών 5-11 ετών και, σύμφωνα με τα στοιχεία του υπουργείου Υγείας, από την Κυριακή έχουν παραδοθεί περισσότερες από 2,2 εκατομμύρια δόσεις σε ιατρεία και κέντρα εμβολιασμού. Οι εμβολιασμοί κατά της Covid-19 σημείωσαν την περασμένη εβδομάδα νέο ρεκόρ με 1,496 εκατομμύρια δόσεις την ημέρα κατά μέσο όρο, ενώ μέχρι σήμερα έχει εμβολιαστεί πλήρως το 70% των κατοίκων της Γερμανίας.

Πηγή: ΑΠΕ

Ρoή Ειδήσεων
Σχετικά άρθρα
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΔΕΙΤΕ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΕ BLOGVIEW

Pet Shop Θεσσαλονίκη
Μενού