Τί σκέφτονται στον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ για τις τελευταίες εξελίξεις

Το ευνοϊκότερο για το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης κλίμα οφείλεται σε τρία στοιχεία που επιβεβαιώνονται και από τα μέχρι στιγμής συμπεράσματα κυλιόμενων μετρήσεων που γίνονται για λογαριασμό του κόμματος

τσιπρας μητσοτακης
Velonastongiaka

Ειδικού συνεργάτη

Ικανοποίηση επικρατεί στην ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ από την εικόνα που διαμορφώνεται στο πολιτικό σκηνικό μετά τα όσα συνέβησαν με την μελέτη Τσιόδρα-Λύτρα και το αίτημα για άμεσες εκλογές που έθεσε στη βουλή ο Αλέξης Τσίπρας.

Όπως εξηγούν αξιόπιστες πηγές από το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης που βρίσκονται πολύ κοντά στην ηγεσία, τα όσα προηγήθηκαν την προηγούμενη εβδομάδα έχουν δημιουργήσει ένα καινούριο πολιτικό πλαίσιο πολύ ευνοϊκότερο για τον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ απ’ αυτό που υπήρχε ως σήμερα.

Οι ίδιες πηγές υπογραμμίζουν ότι το ευνοϊκότερο για το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης κλίμα οφείλεται σε τρία στοιχεία που επιβεβαιώνονται και από τα μέχρι στιγμής συμπεράσματα κυλιόμενων μετρήσεων που γίνονται για λογαριασμό του κόμματος και ολοκληρώνονται την Πέμπτη πριν τα Χριστούγεννα.

Τα τρία αυτά στοιχεία είναι:

– Η έντονη ενίσχυση της τάσης οριστικής αποστασιοποίησης από τη ΝΔ από το περίπου 10% όσων ψήφισαν Κυριάκο Μητσοτάκη στις εκλογές του 2019. Η τάση αυτή αποδίδεται στην ωρίμανση της εδώ και μερικούς μήνες καταγραφόμενης δυσαρέσκειας κατά της κυβέρνησης και δεν δεν θεωρείται πια αντιστρέψιμη, τουλάχιστον για την προβλεπτή επόμενη περίοδο που εκτείνεται ως το καλοκαίρι του 2022.

– Η εντυπωσιακή αύξηση του ποσοστού όσων δηλώνουν ότι θεωρούν αναγκαία την απομάκρυνση της κυβέρνησης Κυριάκου Μητσοτάκη το συντομότερο δυνατό.

– Η διεύρυνση της συσπείρωσης του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, που για πρώτη φορά βρίσκεται στη ζώνη του 70%.

Αντίθετα, μάλλον απογοήτευση προκαλεί στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης το στοιχείο που καταγράφεται στις ίδιες μετρήσεις σχετικά με το συνέδριο του κόμματος, που όπως μεταφέρουν οι ίδιες πληροφορίες, δείχνει αυξημένο το ποσοστό όσων κρίνουν το συνέδριο αχρείαστο. Το σημείο αυτό είναι κρίσιμο, διότι όλη η στρατηγική του κόμματος είχε ως σήμερα βασιστεί στην ανάδειξη του συνεδρίου σε βασικό όπλο του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ για την προσέγγιση σε ταλαντευόμενα κοινά, κάτι που φαίνεται  να αποτυγχάνει πλήρως.

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, το θέμα αναπροσαρμογής της τακτικής του κόμματος με δεδομένες τις νέες συνθήκες θεωρείται πια αναγακίαο και θα απασχολήσει την ηγεσία το πρώτο δεκαήμερο του Ιανουαρίου, οπότε θα πρέπει να αναμένονται οι σχετικές αποφάσεις.

Ρoή Ειδήσεων
Σχετικά άρθρα
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΔΕΙΤΕ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΕ BLOGVIEW

Pet Shop Θεσσαλονίκη
Μενού