Οι 3 ελπίδες του Κυριάκου Μητσοτάκη για να αλλάξει το κλίμα τo 2022

Όπως μεταφέρουν έγκυρες κυβερνητικές πηγές, στις επαναλαμβανόμενες συσκέψεις του πρωθυπουργικού επιτελείου αναζητείται διέξοδος, που θα μπορούσε να ανακόψει το σερί λανθασμένων κινήσεων και να ανακόψει την επιταχυνόμενη πτωτική πορεία της ΝΔ

Μητσοτάκης
Velonastongiaka

Αγωνιώδη εορταστική περίοδο περνάει το επιτελείο του Κυριάκου Μητσοτάκη, καθώς οι τελευταίες εβδομάδες του 2021 αποδείχτηκαν εφιαλτικές. Στην οικονομία, με την αποτυχία αναβάθμισης της ελληνικής οικονομίας από τους οίκους αξιολόγησης για να φαινόταν ρεαλιστική η πρόσβαση της χώρας στις αγορές χρήματος με ανταγωνιστικό επιτόκιο, ως την πανδημία, με τις αστοχίες των κυβερνητικών χειρισμών και την έκρηξη των κρουσμάτων, το σκηνικό έχει διαμορφωθεί με αρνητικό πρόσημο για τον πρωθυπουργό.

Όπως μεταφέρουν έγκυρες κυβερνητικές πηγές, στις επαναλαμβανόμενες συσκέψεις του πρωθυπουργικού επιτελείου αναζητείται διέξοδος, που θα μπορούσε να ανακόψει το σερί λανθασμένων κινήσεων και να ανακόψει την επιταχυνόμενη πτωτική πορεία της ΝΔ. Οι ίδιες πηγές εξηγούν ότι οι επιτελείς του πρωθυπουργού επενδύουν σε 3 σημεία:

– Η εκρηκτική αύξηση των κρουσμάτων να μη συνοδευτεί από εκτίναξη και του αριθμού των θανάτων, ελπίδα που στηρίζεται στις προβλέψεις επιστημόνων ότι η παραλλαγή Όμικρον προκαλεί λιγότερο βαριά νόσηση από covid-19,

–  Να μην επηρεαστεί σοβαρά η οικονομία από τις επιπτώσεις των μέτρων κατά της παραλλαγής Όμικρον,

– Να ευνοηθεί η δρομολόγηση ενός μετα-πανδημικού πολιτικού σκηνικού, δηλαδή να πάψει να καταγράφεται τόσο μεγάλη κυβερνητική φθορά λόγω της πανδημίας, για να επιχειρηθεί στη συνέχεια η επαναπροσέγγιση κοινών που σήμερα έχουν αποστασιοποιηθεί.

Πρόσωπα του στενού πρωθυπουργικού περιβάλλοντος, αναφέρουν οι ίδιες πληροφορίες, επιβεβαιώνουν ότι ο χρόνος πιέζει, καθώς αν δεν ανακοπεί η σημερινή πτωτική τροχιά μέσα στο πρώτο δίμηνο του 2022 θα υπάρξει σοβαρός κίνδυνος να χαθεί και το επόμενο έτος και από τα πράγματα να εισέλθουμε σε μία μακρά και φθοροποιό προεκλογική περίοδο.

Αυτή τη στιγμή, συνεχίζουν οι ίδιες πηγές, δεν αναμένονται σοβαρές πρωτοβουλίες από πλευράς της κυβέρνησης για να αντιστραφεί το κλίμα, αφού όλα θα εξαρτηθούν τις επόμενες εβδομάδες από την πορεία της οικονομίας και της πανδημίας. Έτσι θα πρέπει να θεωρείται δεδομένο ότι η κυβέρνηση θα αρκεστεί σε αμυντικές κινήσεις προσδοκώντας καλύτερες μέρες.

Ειδικού συνεργάτη

Ρoή Ειδήσεων
Σχετικά άρθρα
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΔΕΙΤΕ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΕ BLOGVIEW

Pet Shop Θεσσαλονίκη
Μενού