Ηλιόπουλος: Η κοινωνία παραμένει ανοχύρωτη απέναντι στην πανδημία με ευθύνη της κυβέρνησης

Ο απολογισμός όμως αυτής της χρονιάς ήταν ότι θρηνήσαμε 15.952 απώλειες ανθρωπίνων ζωών», τόνισε. Επιμένοντας στη δωρεάν συνταγογράφηση των μοριακών τεστ, ο κ. Ηλιόπουλος σημείωσε ότι «δεν γίνεται οι εργαζόμενοι μετά από επαφή με κρούσμα να πηγαίνουν κανονικά στην εργασία τους χωρίς μοριακό τεστ, δεν γίνεται να έχουμε ελλείψεις στα τεστ, δεν γίνεται οι πολίτες να συνωστίζονται σε ουρές».

Velonastongiaka

«Η κοινωνία παραμένει ανοχύρωτη απέναντι στην πανδημία με ευθύνες της κυβέρνησης Μητσοτάκη», τόνισε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Νάσος Ηλιόπουλος, μιλώντας στο χθεσινοβραδινό κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Kontra Channel, ενώ επανέλαβε το αίτημα για άμεση συνταγογράφηση των μοριακών τεστ.

Ο κ. Ηλιόπουλος σημείωσε πως «ο κ. Σκυλακάκης υποστήριξε ότι ο προϋπολογισμός του 2022 που ψήφισε η ΝΔ βασίζεται στην παραδοχή ότι η πανδημία τελειώνει», και σχολίασε πως «αφήσαμε πίσω μας μια χρονιά στην οποία ο κ. Μητσοτάκης είχε χρήσει τον εαυτό του νικητή στην μάχη με την πανδημία». «Από τον Φλεβάρη περπατούσε μόνος του στο τελευταίο μίλι. Ο απολογισμός όμως αυτής της χρονιάς ήταν ότι θρηνήσαμε 15.952 απώλειες ανθρωπίνων ζωών», τόνισε. Επιμένοντας στη δωρεάν συνταγογράφηση των μοριακών τεστ, ο κ. Ηλιόπουλος σημείωσε ότι «δεν γίνεται οι εργαζόμενοι μετά από επαφή με κρούσμα να πηγαίνουν κανονικά στην εργασία τους χωρίς μοριακό τεστ, δεν γίνεται να έχουμε ελλείψεις στα τεστ, δεν γίνεται οι πολίτες να συνωστίζονται σε ουρές». Είπε ότι η Ελλάδα θα μπορούσε να ακολουθήσει το ευρωπαϊκό παράδειγμα όπου γίνεται συνταγογράφηση μοριακών τεστ γιατί χωρίς αυτή δεν γίνεται αποτελεσματική ιχνηλάτηση της πανδημίας. Ανέφερε ότι «η κυβέρνηση έχει πετάξει λευκή πετσέτα και σε αυτό», ενώ μίλησε για τον κίνδυνο για τα σχολεία, τα οποία «δεν μπορούν να παραμένουν ανοικτά με το εγκληματικό πρωτόκολλο του 50%+1 και χωρίς μοριακά τεστ στους μαθητές που βρίσκονται σε τάξεις με κρούσματα». «Το σημαντικό είναι τα σχολεία να ανοίξουν με ασφάλεια. Βασικό και κρίσιμο ζήτημα είναι η αραίωση στα τμήματα και να αλλάξει το πρωτόκολλο του 50%+1», υποστήριξε, λέγοντας ότι «στο πρώτο κρούσμα η τάξη πρέπει να κλείνει και οι μαθητές να επιστρέφουν μετά από αρνητικό μοριακό τεστ και αυτά τα τεστ πρέπει να είναι δωρεάν».

Ο εκπρόσωπος Τύπου έθιξε και το ζήτημα του οικονομικού κόστους των τεστ για τους πολίτες, σημειώνοντας ότι «ξεχνάει η ΝΔ όταν συγκρίνει με τις άλλες ευρωπαϊκές χώρες ότι η Ελλάδα είναι η μοναδική χώρα με κατώτατο μισθό κάτω των επιπέδων του 2010». Κατηγόρησε δε την κυβέρνηση ότι «κάνει τα πάντα για να βγάλει λεφτά ο ιδιωτικός τομέας στην πλάτη της κοινωνίας από την πανδημία», ότι «από την πρώτη ημέρα εξάλλου επέλεξε να μείνει εκτός της πανδημίας» και πως «αυτό που γίνεται τώρα με τα τεστ είναι μαυραγοριτισμός».

Υπογραμμίζοντας την ανάγκη να γίνουν άμεσα οι προσλήψεις «εκατοντάδων γιατρών που βρίσκονται σε λίστες αναμονής», καθώς και της «συμμετοχής των ιδιωτικών και στρατιωτικών κλινικών», είπε ότι όπως στο εξωτερικό έτσι και στην Ελλάδα αυξάνεται και η πίεση στο σύστημα υγείας από τις νοσηλείες «κι όμως η χώρα μας παραμένει με 2,5 χιλιάδες λιγότερους μόνιμους εργαζόμενους στο ΕΣΥ σε σχέση με το 2019».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ρoή Ειδήσεων
Σχετικά άρθρα
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΔΕΙΤΕ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΕ BLOGVIEW

Pet Shop Θεσσαλονίκη
Μενού