Κορονοϊός – Έρχεται επικαιροποιημένη μελέτη: Άλλοι 1.200 οι θάνατοι λόγω κακών υποδομών του ΕΣΥ

Όπως αναφέρουν έγκυρες κυβερνητικές πηγές, η μελέτη αυτή (που σημειωτέον δεν αποτελεί συνέχεια της μελέτης Τσιόδρα-Λύτρα, αλλά αξιοποιεί τα ευρήματά της) έχει ήδη έρθει σε γνώση μελών της επιστημονικής επιτροπής που συμβουλεύει την κυβέρνηση στα ζητήματα της πανδημίας και κατά πάσα βεβαιότητα την γνωρίζουν στελέχη της κυβέρνησης

μελετη τσιοδρα λυτρα
Velonastongiaka

Κορονοϊός: Με τη διαπίστωση ότι περίπου άλλοι 1.200 άνθρωποι στην Ελλάδα θα είχαν επιζήσει αν υπήρχε επάρκεια σε κλίνες ΜΕΘ στις διασωληνώσεις κατά της covid-19, πρόκειται να δημοσιευτεί σε λίγες μέρες σε επιστημονικό περιοδικό μελέτη, που θα επιβεβαιώνει τα συμπεράσματα της πασίγνωστης μελέτης Τσιόδρα-Λύτρα και για την περίοδο ως τον Νοέμβριο του 2021.

Όπως αναφέρουν έγκυρες κυβερνητικές πηγές, η μελέτη αυτή (που σημειωτέον δεν αποτελεί συνέχεια της μελέτης Τσιόδρα-Λύτρα, αλλά αξιοποιεί τα ευρήματά της) έχει ήδη έρθει σε γνώση μελών της επιστημονικής επιτροπής που συμβουλεύει την κυβέρνηση στα ζητήματα της πανδημίας και κατά πάσα βεβαιότητα την γνωρίζουν στελέχη της κυβέρνησης.

Για το ζήτημα αυτό επικρατεί μεγάλη ανησυχία στο Μέγαρο Μαξίμου, μετά την τραυματική εμπειρία των προηγούμενων εβδομάδων. Η υπόθεση παρακολουθείται με προσοχή από τους επιτελείς του Κυριάκου Μητσοτάκη και ήδη προετοιμάζονται τρόποι αντίδρασης.

κορονοϊός

Κορονοϊός: Το δίδυμο πρόβλημα για την κυβέρνηση

Ανεξάρτητα από τη νέα μελέτη, η τροπή της πανδημικής εξάπλωσης συνδέεται με την προσπάθεια από μεριάς της κυβέρνησης να παρουσιαστεί η έκρηξη σε κρούσματα ότι οφείλεται αποκλειστικά στην παραλλαγή Όμικρον, παρά το ότι επιστημονικά δεδομένα δείχνουν ότι η μετάλλαξη Δέλτα εξακολουθεί να δρα επεκτατικά στην Ελλάδα και η εξάπλωσή της σε σημαντικό βαθμό οφείλεται σε ανυπαρξία μέτρων που θα μπορούσαν να έχουν ληφθεί εδώ και ένα μήνα περίπου.

Το δίδυμο πρόβλημα για την κυβέρνηση (ανεπάρκεια υποδομών του ΕΣΥ και μέτρα που δεν ελήφθησαν), αναμένεται να εκδηλωθεί  από την επόμενη εβδομάδα, με την ολοκλήρωση της περιόδου των φετινών εορτών. Σε συνδυασμό  με το πως ανοίγουν τα σχολεία οι ίδιες πηγές μεταφέρουν ότι το πρωθυπουργικό επιτελείο έχει τεθεί σε πλήρη ετοιμότητα για ένα δύσκολο δεκαπενθήμερο στις αρχές του 2022.

κορονοϊός

Ειδικού συνεργάτη

Ρoή Ειδήσεων
Σχετικά άρθρα
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΔΕΙΤΕ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΕ BLOGVIEW

Pet Shop Θεσσαλονίκη
Μενού