Περού Covid-19: Αντιμέτωπη με το τρίτο κύμα της πανδημίας η χώρα

«Κατά τη διάρκεια του Δεκεμβρίου, τα κρούσματα διπλασιάστηκαν στη Λίμα κι αυξήθηκαν κατά 50% και πλέον σε εθνικό επίπεδο», συνόψισε μιλώντας στον Τύπο ο περουβιανός υπουργός Υγείας Ερνάντο Σεβάγιος

Περού Covid-19
Velonastongiaka

Περού Covid-19: Το Περού είναι πλέον αντιμέτωπο με τρίτο κύμα της πανδημίας του νέου κορονοϊού, καθώς αυξάνονται οι μολύνσεις που συνδέονται με τις γιορτές του τέλους της χρονιάς, προειδοποίησε χθες Τρίτη η κυβέρνηση.

«Κατά τη διάρκεια του Δεκεμβρίου, τα κρούσματα διπλασιάστηκαν στη Λίμα κι αυξήθηκαν κατά 50% και πλέον σε εθνικό επίπεδο», συνόψισε μιλώντας στον Τύπο ο Περουβιανός υπουργός Υγείας Ερνάντο Σεβάγιος.

Η κυβέρνηση θα αυξήσει το επίπεδο επαγρύπνησης στα νοσοκομεία ενώ θα ανακοινωθούν σημεία όπου θα μπορούν να γίνονται διαγνωστικά τεστ, συνέχισε.

Μετά τις γιορτές, σχηματίστηκαν τεράστιες ουρές από Περουβιανούς που ήθελαν να υποβληθούν σε εξετάσεις στα νοσοκομεία της χώρας.

Ο υπουργός πρόσθεσε ότι θα προτείνει σήμερα στο υπουργικό συμβούλιο την υιοθέτηση νέων περιοριστικών μέτρων, ιδίως τη μείωση των ανθρώπων που επιτρέπεται να συγκεντρώνονται.

Τον Δεκέμβριο οι μολύνσεις διπλασιάστηκαν, ξεπερνώντας τις 1.500 την ημέρα κατά μέσον όρο και την 1η Ιανουαρίου έφθασαν τις 4.300, σύμφωνα με τα δεδομένα του υπουργείου Υγείας.

Εξαιτίας της αναζωπύρωσης της πανδημίας, οι αρχές απαγόρευσαν τις οικογενειακές συγκεντρώσεις και τους εορτασμούς των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς. Επιβάλλεται εξάλλου απαγόρευση νυχτερινής κυκλοφορίας (από τις 02:00 ως τις 04:00).

Η παραλλαγή Όμικρον, πολύ πιο μολυσματική, πλέον γίνεται η κυρίαρχη στη Λίμα, αντιπροσωπεύει το 53% των κρουσμάτων, σύμφωνα με τον κ. Σεβάγιος.

Ο υπουργός Υγείας συμπλήρωσε πως θέλει να ενταθεί η εκστρατεία εμβολιασμού, που έχει φθάσει το 80% του πληθυσμού-στόχου.

Με 6.122 θανάτους ανά εκατομμύριο πληθυσμού, το Περού καταγράφει τον υψηλότερο δείκτη θνητότητας κατ’ αναλογία προς τον πληθυσμό παγκοσμίως, σύμφωνα με τη βάση δεδομένων του Γαλλικού Πρακτορείου, που βασίζεται στα επίσημα στοιχεία.

Στη χώρα των Άνδεων με 33 εκατ. κατοίκους ο απολογισμός των θυμάτων ξεπερνά τους 202.000 νεκρούς εξαιτίας της COVID-19 επί συνόλου 2 εκατ. και πλέον κρουσμάτων του SARS-CoV-2.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ρoή Ειδήσεων
Σχετικά άρθρα
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΔΕΙΤΕ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΕ BLOGVIEW

Pet Shop Θεσσαλονίκη
Μενού