Ινδία – Κορονοϊός: Σχεδόν 91.000 νέα κρούσματα

Ινδία Covid-19
Velonastongiaka

Το ομοσπονδιακό υπουργείο Υγείας της Ινδίας ανακοίνωσε σήμερα Πέμπτη ότι τις προηγούμενες 24 ώρες επιβεβαιώθηκαν 90.928 κρούσματα του SARS-CoV-2, αριθμός αυξημένος κατά 57% από την προηγουμένη, ενώ υπέκυψαν 325 ασθενείς εξαιτίας επιπλοκών της COVID-19.

Με 482.876 θανάτους επί συνόλου 35.109.286 εκατ. καταγεγραμμένων μολύνσεων αφότου εκδηλώθηκε η πανδημία του νέου κορονοϊού στην επικράτειά της, η υποήπειρος των 1,3 δισεκ. κατοίκων καταγράφει τον τέταρτο βαρύτερο απολογισμό θυμάτων παγκοσμίως σε απόλυτα μεγέθη, πίσω από τις ΗΠΑ, τη Ρωσία και τη Βραζιλία, και τον δεύτερο υψηλότερο αριθμό κρουσμάτων παγκοσμίως, μετά τις ΗΠΑ, τουλάχιστον σύμφωνα με τα επίσημα δεδομένα.

Τα λεγόμενα ενεργά κρούσματα έφθασαν τα 285.401 (+71.397 σε 24 ώρες), αυξήθηκαν για 9η συνεχόμενη ημέρα.

Οι μολύνσεις από την παραλλαγή Όμικρον στη χώρα έφθασαν τις 2.630, με την πολιτεία Μαχαράστρα να ανακοινώνει 767 και το Δελχί 465. Μέχρι τώρα, 995 εξ όσων μολύνθηκαν από την Όμικρον έχουν αναρρώσει, πάντα κατά τους αριθμούς του υπουργείου.

Ταϊλάνδη – Κορονοϊός: Αυξήθηκε το επίπεδο του συναγερμού λόγω της εξάπλωσης της Όμικρον

Η Ταϊλάνδη αύξησε το επίπεδο του συναγερμού για την αντιμετώπιση της COVID-19 έπειτα από αύξηση των κρουσμάτων που οφείλεται στην εξάπλωση του παραλλαγμένου στελέχους Όμικρον του νέου κορονοϊού, δήλωσε σήμερα υψηλόβαθμος αξιωματούχος του υπουργείου Υγείας.

Η αλλαγή του επιπέδου του συναγερμού από την τρίτη στην τέταρτη βαθμίδα για την αντιμετώπιση της πανδημίας ανοίγει τον δρόμο για πιθανά μέτρα τα οποία μπορεί να ακολουθήσουν, όπως το κλείσιμο περιοχών που κρίνεται ότι υπάρχει υψηλός κίνδυνος μετάδοσης και η επιβολή περιορισμών στις εσωτερικές μετακινήσεις ή τις δημόσιες συγκεντρώσεις.

“Η Ταϊλάνδη εισήλθε σε ένα νέο κύμα λοιμώξεων, στο οποίο τα νέα κρούσματα θα αυξάνονται γρήγορα”, δήλωσε ο μόνιμος γραμματέας του υπουργείου Υγείας Κιατίφουμ Ουονγκράτζιτ.

“Το επίπεδο 4 σημαίνει ότι μπορεί να κλείσουμε περιοχές υψηλού κινδύνου και να ανακοινώσουμε περισσότερα μέτρα”, πρόσθεσε.

Η κίνηση αυτή γίνεται εν μέσω αιφνίδιας αύξησης των ημερήσιων κρουσμάτων από την αρχή του έτους.

Η Ταϊλάνδη ανακοίνωσε 5.775 νέα κρούσματα σήμερα, τα οποία αυξήθηκαν κατά 48% από την προηγούμενη ημέρα και είναι σχεδόν τα διπλάσια από αυτά που καταγράφηκαν την 1η Ιανουαρίου.

Η χώρα αυτή στην νοτιοανατολική Ασία έχει εμβολιάσει περίπου το 69,1% των κατοίκων της, οι οποίοι υπολογίζονται σε 72 εκατομμύρια, με τις δύο δόσεις εμβολίου κατά της COVID-19, αλλά μόνον το 10,9% από αυτούς έχει λάβει αναμνηστική δόση.

Ρoή Ειδήσεων
Σχετικά άρθρα
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΔΕΙΤΕ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΕ BLOGVIEW

Pet Shop Θεσσαλονίκη
Μενού