«Εβδομάδα της αλήθειας» για τις σχέσεις Ρωσίας-HΠΑ

Ο κατάλογος με τα προβλήματα είναι μακρύς. Ξεκινά από την παραβίαση του διεθνούς δικαίου με την προσάρτηση της Κριμαίας από τη Ρωσία, περνά από τον πόλεμο στην ανατολική Ουκρανία και τους Ρώσους στρατιώτες στα σύνορά της και φτάνει μέχρι τις ρωσικές απαιτήσεις για νατοϊκές εγγυήσεις ασφαλείας και το σταμάτημα της διεύρυνσης προς ανατολάς.  Πιο σοβαρό είναι ότι και οι δύο πλευρές δεν εμπιστεύονται η μία την άλλη και συνεχίζουν να ανταλλάσσουν κατηγορίες

σχέσεις Ρωσίας HΠΑ
Velonastongiaka

Κλίμα χαμηλών προσδοκιών καλλιεργήθηκε εν όψει της συνάντησης, για τις άκρως σημαντικές διαπραγματεύσεις ΗΠΑ και Ρωσίας που ξεκίνησαν σήμερα στη Γενεύη.

Σημάδι καθόλου ενθαρρυντικό σύμφωνα με τον σχολιαστή της εφημερίδας Rundschau της Φρανκφούρτης.

“Είναι προφανές ότι πριν από τις διαπραγματεύσεις, οι δύο πλευρές δεν συγγλίνουν σε κανένα από τα πολλά επίμαχα σημεία» υπογραμμίζει. «Η εβδομάδα της αλήθειας, με τις επιπλέον συναντήσεις στο Συμβούλιο Ρωσίας – ΝΑΤΟ στις Βρυξέλλες και στη συνέχεια στον Οργανισμό για την Ασφάλεια στην Ευρώπη (ΟΑΣΕ) στη Βιέννη, θα αποτελέσει προοίμιο μακρών διαπραγματεύσεων.

Αλλά δεν αιφνιδιάζει γιατί ο κατάλογος με τα προβλήματα είναι μακρύς. Ξεκινά από την παραβίαση του διεθνούς δικαίου με την προσάρτηση της Κριμαίας από τη Ρωσία, περνά από τον πόλεμο στην ανατολική Ουκρανία και τους Ρώσους στρατιώτες στα σύνορά της και φτάνει μέχρι τις ρωσικές απαιτήσεις για νατοϊκές εγγυήσεις ασφαλείας και το σταμάτημα της διεύρυνσης προς ανατολάς.

Πιο σοβαρό είναι ότι και οι δύο πλευρές δεν εμπιστεύονται η μία την άλλη και συνεχίζουν να ανταλλάσσουν κατηγορίες. Αυτά δεν είναι καλά νέα” διαπιστώνει η εφημερίδα.

Ρoή Ειδήσεων
Σχετικά άρθρα
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΔΕΙΤΕ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΕ BLOGVIEW

Pet Shop Θεσσαλονίκη
Μενού