Η Deltacron εντοπίστηκε στην Κύπρο

Μία νέα παραλλαγή του Covid-19, η Deltacron εντοπίστηκε από τον επικεφαλής του Τμήματος Βιολογικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Κύπρου δρα Λεόντιο Κωστρίκκη

Deltacron
Velonastongiaka

Διχογνωμία στην επιστημονική κοινότητα προκάλεσε ο εντοπισμός μίας νέας παραλλαγής του Covid 19, ο οποίος ανακοινώθηκε την προηγούμενη εβδομάδα από τον επικεφαλής του Τμήματος Βιολογικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Κύπρου δρα Λεόντιο Κωστρίκκη. Ιολόγοι από Αγγλία και Ελλάδα σχολίασαν τα ευρήματα του δρος Κωστρίκκη αποδίδοντας τα σε τεχνικό λάθος. Ο Δρ. Κωστρίκκης πάντως επιμένει στα ευρήματα του, κάνοντας λόγο για λανθασμένες, βεβιασμένες και επιστημονικά ανήθικες τοποθετήσεις από επιστήμονες που δεν γνωρίζουν καν τα αποτελέσματα της έρευνας του.

Ο δρ Κωστρίκκης την περασμένη Παρασκευή είχε ανακοινώσει, βασιζόμενος σε 25 περιστατικά, μία νέα παραλλαγή του Covid-19, την οποία ονόμασε Deltacron, καθώς συνδυάζει στοιχεία των γνωστών παραλλαγών Delta και Omikron. Η ανακοίνωση έκανε σύντομα τον γύρο του κόσμου, αφού μεγάλα ειδησιογραφικά δίκτυα μετέδωσαν την είδηση αλλά και δηλώσεις του Κύπριου επιστήμονα. Σύμφωνα με τον δρ. Κωστρίκκη, από τους 25 ασθενείς στους οποίους εντοπίστηκε η νέα μετάλλαξη, οι 11 ήταν νοσηλευόμενοι ενώ οι 14 περιλαμβάνονται στον γενικό πληθυσμό. Όπως σημείωσε το γεγονός ότι η συχνότητα εύρεσης της νέα μετάλλαξης σε νοσηλευόμενους ήταν υψηλότερη σε σχέση με άτομα που δεν νοσηλεύονται δεν είναι τυχαία.

Την αμφισβήτηση στα αποτελέσματα της έρευνας του δρ. Κωστρίκκη δεν φαίνεται να υιοθετεί ο Υπουργός Υγείας της Κύπρου Μιχάλης Χατζηπαντέλας ο οποίος ωστόσο δεν φαίνεται να ανησυχεί για την μετάλλαξη. Σε δηλώσεις του ο κ. Χατζηπαντέλας είπε ότι το Υπουργείο είναι ενήμερο ωστόσο η εξέλιξη δεν προκαλεί ανησυχία αυτή την στιγμή. Σημείωσε παντώς ότι εντός ημερών το Υπουργείο θα τοποθετηθεί εκτενέστερα μέσω διάσκεψης Τύπου. Εξέφρασε τέλος περηφάνεια για τα ευρήματα της ομάδας του δρ. Κωστρίκκη λέγοντας πως «βάζουν την Κύπρο στον παγκόσμιο χάρτη, όσον αφορά τα θέματα υγείας».

Πηγή: Deutsche Welle

Ρoή Ειδήσεων
Σχετικά άρθρα
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΔΕΙΤΕ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΕ BLOGVIEW

Pet Shop Θεσσαλονίκη
Μενού