ΚΙΝΑΛ: Oι αυξήσεις των αντικειμενικών αξιών ακινήτων, σε πολλές λαϊκές συνοικίες φτάνουν έως και 40%

Ο συμπληρωματικός ΕΝΦΙΑ, σε συνδυασμό με τις νέες αυξημένες αντικειμενικές αξίες, θα μετατοπίσει πρόσθετο φορολογικό βάρος προς την πλευρά των πλέον αδύναμων ιδιοκτητών που αποτελούν την πλειοψηφία

ΚΙΝΑΛ
Velonastongiaka

Νέα βάρη στους αδύναμους ιδιοκτήτες με την αύξηση των αντικειμενικών αξιών και την κατάργηση του συμπληρωματικού φόρου φέρνει η κυβέρνηση, σύμφωνα με το ΚΙΝΑΛ.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση από τον περασμένο Ιούνιο μετά την ανακοίνωση των νέων αντικειμενικών αξιών, “οι αυξήσεις τους σε πολλές λαϊκές συνοικίες φτάνουν έως και 40%. Οι νέες εντάξεις περιοχών στο σύστημα των αντικειμενικών αξιών θα επιβαρύνουν μια σειρά φόρων και τελών. Θα αποκλείσουν πολλά αδύναμα νοικοκυριά, αφού πλέον δε θα χαρακτηρίζονται ευάλωτα βάσει των προβλέψεων για τη χορήγηση του ΚΕΑ και για την έστω και περιορισμένη προστασία από τον νέο πτωχευτικό κώδικα”.

Το ΚΙΝΑΛ επισημαίνει ότι κάλεσε τότε την Κυβέρνηση να προχωρήσει σε αναπροσαρμογή των σχετικών ορίων ώστε η αύξηση των αντικειμενικών αξιών να μην πλήξει τους ευάλωτους πολίτες. “Η Κυβέρνηση όχι μόνο κώφευσε αλλά προχώρησε μάλιστα στην ιδιαίτερα προκλητική απαλλαγή για τους γόνους των μεγάλων ιδιοκτητών, αυξάνοντας το αφορολόγητο στις 800.000 για φόρους γονικής παροχής για κάθε παιδί”, προσθέτει.

Και συνεχίζει η ανακοίνωση: “Επιπλέον, σύμφωνα με σχετικά δημοσιεύματα τα οποία αναφέρονται στην αναπροσαρμογή των συντελεστών του ΕΝΦΙΑ, λόγω των νέων αντικειμενικών αξιών, φέρεται ως ειλημμένη κυβερνητική απόφαση η κατάργηση του συμπληρωματικού ΕΝΦΙΑ που ισχύει για συνολική περιουσία αξίας άνω των 250.000 ευρώ.

Το Κίνημα Αλλαγής θα κλιμακώσει τις πρωτοβουλίες του, ώστε να ανατρέψει την κοινωνικά άδικη φορολογική πολιτική που προωθεί η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας”.

Ρoή Ειδήσεων
Σχετικά άρθρα
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΔΕΙΤΕ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΕ BLOGVIEW

Pet Shop Θεσσαλονίκη
Μενού