Τα ηθικά και άλλα διλήμματα από τη μεταμόσχευση καρδιάς χοίρου σε άνθρωπο

Η δυσαρέσκεια για το γεγονός ότι η καρδιά χοίρου μπήκε σε ανθρώπινο σώμα παραμένει. Αν όμως, παρά τους κινδύνους, τα πράγματα πάνε καλά θα μπορούσε κανείς να πει για τον ασθενή: Μπράβο, είχε τύχη!

μεταμόσχευση καρδιάς χοίρου σε άνθρωπο
Velonastongiaka

H πρώτη μεταμόσχευση καρδιάς γενετικά τροποποιημένου χοίρου σε 57χρονο Αμερικανό είναι γεγονός και τα ερωτήματα που εγείρονται είναι πολλά. «Από τη μια η προστασία των ζώων, από την άλλη η υγεία των ανθρώπων» σημειώνει σε σχόλιό της η Süddeutsche Zeitung και παρατηρεί:

«Η ηθική αξιολόγηση δεν είναι κάτι που μπορεί να γίνει εύκολα, όπως δεν είναι εύκολο να αποτιμήσει κανείς τις διαστάσεις του θέματος. Ποιος απέχει τελικά εντελώς από τη χρήση ζωικών προϊόντων; Κι άλλωστε η θεραπευτική επιτυχία μεταμοσχεύσεων από ζώα σε άνθρωπο παραμένει αμφίβολη (…) Δεν είναι ακόμη σαφές πόσο ακόμη θα επιβιώσει ο ασθενής με την καρδιά χοίρου. Παρά τη χρήση ολόκληρου οπλοστασίου φαρμάκων, που ρυθμίζει το ανοσοποιητικό σύστημα και εμποδίζει την απόρριψη του μοσχεύματος είναι πιθανό ο οργανισμός να επιτεθεί με κάθε τρόπο στο ξένο σώμα. Η δυσαρέσκεια για το γεγονός ότι η καρδιά χοίρου μπήκε σε ανθρώπινο σώμα παραμένει. Αν όμως, παρά τους κινδύνους, τα πράγματα πάνε καλά θα μπορούσε κανείς να πει για τον ασθενή: Μπράβο, είχε τύχη!»

Ρoή Ειδήσεων
Σχετικά άρθρα
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΔΕΙΤΕ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΕ BLOGVIEW

Pet Shop Θεσσαλονίκη
Μενού