Βρετανία: «Συγγνώμη» – προάγγελος εξελίξεων από τον Μπόρις Τζόνσον για τα πάρτυ εν μέσω λοκντάουν

"Υπήρχαν πράγματα που απλά δεν κάναμε σωστά και πρέπει να αναλάβω την ευθύνη"

Τζόνσον
Velonastongiaka

“Συγγνώμη”-προάγγελο εξελίξεων, ζήτησε σήμερα ο βρετανός πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον για τα πάρτυ στη Ντάουνινγκ Στριτ εν μέσω λοκντάουν.

Συγκεκριμένα, σε ομιλία του στη Βουλή των Κοινοτήτων, ο Τζόνσον είπε ότι επιθυμεί να ζητήσει συγγνώμη για τις πράξεις του και δήλωσε ότι γνωρίζει ότι υπάρχουν άνθρωποι που αισθάνονται οργή απέναντι σε αυτόν και την κυβέρνησή του για το λεγόμενο σκάνδαλο “partygate”.

“Υπήρχαν πράγματα που απλά δεν κάναμε σωστά και πρέπει να αναλάβω την ευθύνη”, δήλωσε ο Τζόνσον.

“Γνωρίζω ότι αισθάνονται οργή με μένα για την κυβέρνηση της οποίας ηγούμαι όταν νομίζουν ότι στην ίδια την Ντάουνινγκ Στριτ οι κανόνες δεν τηρούνται από τους ανθρώπους που φτιάχνουν τους κανόνες”, δήλωσε ενώπιον της Βουλής των Κοινοτήτων ο Μπόρις Τζόνσον.

“Πήγα στον κήπο λίγο μετά τις 18.00 την 20ή Μαΐου 2020 για να ευχαριστήσω τις ομάδες του προσωπικού πριν επιστρέψω στο γραφείο μου 25 λεπτά μετά για να συνεχίσω να εργάζομαι”, είπε.

Εκ των υστέρων, σκέφτομαι ότι θα έπρεπε να πω σε όλους να επιστρέψουν στα γραφεία τους, είπε.

Τρίζει η καρέκλα Τζόνσον

«Ο πρωθυπουργός παλεύει για την πολιτική του επιβίωση μετά την παραδοχή του πως συμμετείχε σε πάρτι στο Νούμερο 10». Αυτός είναι ο τίτλος άρθρου της λονδρέζικης εφημερίδας Evening Standard που γράφτηκε λίγο μετά τη δημόσια συγνώμη που ζήτησε ο Μπόρις Τζόνσον εντός του βρετανικού κοινοβουλίου, για την παρουσία του σε κορωνοπάρτι στο κήπο της Ντάουνινγκ Στριτ στις 20 Μαΐου του 2020 και ενώ η χώρα βρίσκονταν σε καθολικό lockdown.

Στο ίδιο μήκος κύματος κινείται η κριτική σχεδόν όλων των βρετανικών ΜΜΕ για το κορωνοπάρτι του Μαΐου. «Για εξευτελισμό» κάνει λόγο η Daily Mail, για την «τέλεια καταιγίδα που θα μπορούσε να τον ανατρέψει» μιλάει η Mirror, ενώ η εφημερίδα Financial Times υποστηρίζει ότι «πρόκειται για μια ιδιαίτερα τοξική διαμάχη που μπορεί να οδηγήσει ακόμη και στο τέλος της ηγεσίας του Μπόρις Τζόνσον»

Όπως επισημαίνουν οι περισσότερες αναλύσεις, σήμερα στην ώρα του πρωθυπουργού, που πραγματοποιείται κάθε Τετάρτη, αντί η Βουλή να ασχοληθεί με τα πολύ σοβαρά θέματα της καθημερινότητας των πολιτών, όπως οι τεράστιες ουρές στο Εθνικό Σύστημα Υγείας ( NHS), ή η ραγδαία αύξηση του κόστους ζωής, ανάλωσε τον χρόνο της, για μια ακόμη φορά, για την ανάρμοστη και στα όρια της παρανομίας συμπεριφορά του Μπόρις Τζόνσον.

Επισημαίνεται επίσης ότι ο Βρετανός πρωθυπουργός εξαιτίας της υπεροψίας του έχει χάσει την επαφή με τους απλούς πολίτες και συνεπώς και την εμπιστοσύνη τους.

Χαρακτηριστική είναι δημοσκόπηση του YouGov για λογαριασμό του τηλεοπτικού δικτύου Sky News, η οποία δείχνει ότι το 56% των Βρετανών θέλει ο Μπόρις Τζόνσον να παραιτηθεί και μόλις το 27% υποστηρίζει ότι πρέπει να παραμείνει στη θέση του, ενώ αναποφάσιστο δηλώνει το 17% των ερωτηθέντων.

Όπως σημειώνουν οι αναλυτές, ο Μπόρις Τζόνσον «θα χρειαστεί να διανύσει πολλά χιλιόμετρα για να κερδίσει την εμπιστοσύνη του κόσμου και να παραμείνει στην εξουσία».

Χαρακτηριστικό της άσχημης εικόνας του Βρετανού πρωθυπουργού είναι πως ακόμη και υψηλόβαθμα στελέχη των Συντηρητικών έχουν ζητήσει την παραίτησή του. Στους διαδρόμους δε του βρετανικού κοινοβουλίου φημολογείται ότι ήδη κάποιοι βουλευτές του κόμματός του έχουν απευθυνθεί στην αρμόδια επιτροπή( 1922) για να τεθεί θέμα εμπιστοσύνης. Αξίζει να σημειωθεί πως για να ενεργοποιηθεί η διαδικασία της ψήφου εμπιστοσύνης θα πρέπει το 15% των βουλευτών των Συντηρητικών να στείλουν σχετική επιστολή στην Επιτροπή 1922. Δηλαδή, με τα σημερινά δεδομένα, χρειάζονται 54 βουλευτές για να αμφισβητηθεί επισήμως η ηγεσία του Μπόρις Τζόνσον.

Ρoή Ειδήσεων
Σχετικά άρθρα
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΔΕΙΤΕ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΕ BLOGVIEW

Pet Shop Θεσσαλονίκη
Μενού