Ενεργειακή κρίση: Συνάντηση των υπουργών Ενέργειας της ΕΕ με αντικείμενο τις υπέρογκες αυξήσεις

ΕΕ
Velonastongiaka

Κρίσιμη συνάντηση θα έχουν σήμερα οι Υπουργοί Ενέργειας της ΕΕ, με αντικείμενο τις υπέρογκες αυξήσεις στις τιμές της ενέργειας και τις προτάσεις για αντιμετώπιση της κρίσης.

Η Γερμανία έχει ήδη διαφοροποιηθεί, στοχεύοντας στη χρήση υδρογόνου και σε απευθείας συμφωνίες για την εξασφάλισή του.

Η ελληνική κυβέρνηση δηλώνει έτοιμη να παράσχει ενισχύσεις για όσο διάστημα χρειαστεί. Μόνο για τον Ιανουάριο, όπως επεσήμανε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, η στήριξη θα ανέλθει σε 400 εκ. ευρώ, για νοικοκυριά και επιχειρήσεις.

Έντονη κριτική από την αντιπολίτευση

Για εγκληματική πολιτική κάνει λόγο ο ΣΥΡΙΖΑ. “Η κυβέρνηση έχει αφαιρέσει το 13,7% από το μέσο μισθό και έχει μειώσει την αγοραστική δύναμη των λαϊκών στρωμάτων”, επεσήμανε ο Δημήτρης Τζανακόπουλος.

Επικοινωνία με φορείς της βιομηχανίας και της επιχειρηματικότητας είχε ο Νίκος Ανδρουλάκης, ο οποίος θα συναντηθεί και με την Επιτροπή Ανταγωνισμού. Η Κοινοβουλευτική Ομάδα του κόμματος επισημαίνει ότι τα δύσκολα είναι μπροστά μας.

Από το ΚΚΕ, ο βουλευτής Μανώλης Συντυχάκης έκανε λόγο για ωμό εκβιασμό των εργαζομένων, ενώ ο Κυριάκος Βελόπουλος ζητά να ανοίξουν οι λιγνίτες για να κατέβει η παραγωγή ενέργειας.

Για στυγνό καρτέλ πίσω από το θέμα του φυσικού αερίου, κάνει λόγο ο Γιάνης Βαρουφάκης, και διερωτάται “Σε ποια άλλη χώρα του κόσμου τις απώλειες των παραγωγών τις πληρώνουν οι καταναλωτές”.

Πηγή: ΕΡΤ

Ρoή Ειδήσεων
Σχετικά άρθρα
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΔΕΙΤΕ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΕ BLOGVIEW

Pet Shop Θεσσαλονίκη
Μενού