Ξυλόγλυπτες μινιατούρες των αρμάτων παρέλασης «Danjiri»

Το κάθε danjiri είναι μοναδικό· συχνά χαρακτηρίζονται από περίτεχνο διάκοσμο που αφηγείται αρχαίο φολκλόρ ή μάχες

μινιατούρες
Velonastongiaka

Ένα από τα πιο οργιαστικά φεστιβάλ στη Χώρα του Ανατέλλοντος Ηλίου είναι το Kishiwada Danjiri Festival, το οποίο διεξάγεται στην πόλη Κισιουάντα, στην επαρχία της Οζάκα κάθε Σεπτέμβριο. Στους στενούς δρόμους της πόλης, παρελαύνουν 34 περίτεχνα άρματα, γνωστά ως danjiri. Η ομάδα τεχνουργών, την οποία γνωρίζουμε μόνο με την καλλιτεχνική επωνυμία Orihirodo, έχει αναλάβει αποστολή να αναπαριστά, σκαλισμένα σε ξύλο στο χέρι, και τα 34 άρματα σε κλίμακα 1 προς 20.

Το κάθε danjiri είναι μοναδικό· συχνά χαρακτηρίζονται από περίτεχνο διάκοσμο που αφηγείται αρχαίο φολκλόρ ή μάχες.

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Spoon & Tamago (@spoontamago)

Όπως εξηγούν οι Orihirodo, κίνητρό τους είναι το ότι επειδή τα danjiri παρελαύνουν με μεγάλη ταχύτητα, με αποτέλεσμα να υπάρχουν ατυχήματα και συγκρούσεις των αρμάτων, παραβλέπει ο κόσμος τον περίτεχνο διάκοσμό τους και τα σκαλίσματά τους. Με υπομονή, αναπαριστώντας σε μινιατούρα κάθε άρμα, ελπίζουν να ρίξουν φως στην τεχνουργία που είναι επενδεδυμένη σε αυτά. Και στο μπλογκ τους (https://orihirodo.blog.fc2.com/) παρουσιάζουν ανά κατηγορία όλες τις μινιατούρες αρμάτων και την ιστορία του καθενός.

Μπορεί οι ομάδες που σέρνουν ξέφρενα τα άρματα – κάθε ένα αντιπροσωπεύει διαφορετική συνοικία της Κισιουάντα – να συναγωνίζονται σε ταχύτητα και να τα τραυματίζουν και το μάτι του θεατή στον πραγματικό κόσμο ή στον εικονικό να μην προλαβαίνει να σταθεί στις λεπτομέρειες της τεχνουργίας, οι Orihirodo ωστόσο τα απαθανατίζουν και τα προσφέρουν σε μικρογραφία.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ρoή Ειδήσεων
Σχετικά άρθρα
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΔΕΙΤΕ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΕ BLOGVIEW

Pet Shop Θεσσαλονίκη
Μενού