Μια ανάσα στην ουκρανορωσική κρίση

Η σύντομη συνάντηση Μπλίνκεν και Λαβρόφ στη Γενεύη δείχνει τουλάχιστον πως μπορεί να υπάρξουν πραγματικές διαπραγματεύσεις

Λαβρόφ Μπλίνκεν
Velonastongiaka

Η συνάντηση Λαβρόφ-Μπλίνκεν στη Γενεύη για το ουκρανικό στον γερμανικό Τύπο.

Στη συνάντηση των υπουργών Εξωτερικών Ρωσίας και ΗΠΑ στη Γενεύη με αφορμή την κρίση μεταξύ Μόσχας και Κιέβου σχολιάζει η FAZ και γράφει: «Μια γρήγορη συμφωνία στη διαμάχη μεταξύ Ρωσίας και Δύσης δεν ήταν ποτέ αναμενόμενη, καθώς διακυβεύονται πάρα πολλά. Η σύντομη συνάντηση Μπλίνκεν και Λαβρόφ στη Γενεύη δείχνει τουλάχιστον πως μπορεί να υπάρξουν πραγματικές διαπραγματεύσεις. Την επόμενη εβδομάδα η Ρωσία θα λάβει τη γραπτή απάντηση που επιθυμεί (από τις ΗΠΑ), μετά την οποία θα υπάρξει νέα συνάντηση μεταξύ των δύο υπουργών Εξωτερικών και ίσως ακόμη και ενός εκ των Προέδρων. Ο Μπλίνκεν τόνισε ότι η συνάντηση επέτρεψε την καλύτερη κατανόηση των θέσεων του άλλου. Μακάρι, αυτό μόνο μπορεί να πεί κανείς. Καμία σύγκρουση δεν έχει επιλυθεί με τελεσίγραφα και η Μόσχα θα έπρεπε να το γνωρίζει αυτό».

Για το ίδιο θέμα η Süddeutsche Zeitung γράφει: «Τίποτα δεν έχει αποφασιστεί, τίποτα δεν έχει επιλυθεί, τίποτα δεν έχει αποτραπεί. Αλλά τουλάχιστον οι συνομιλίες μεταξύ Ρωσίας και Δύσης θα συνεχιστούν  Και όταν ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών κάνει λόγο για την ελπίδα να ηρεμήσουν τα πνεύματα, τότε επιτρέπεται τουλάχιστον μια μικρή ανάσα».

Ρoή Ειδήσεων
Σχετικά άρθρα
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΔΕΙΤΕ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΕ BLOGVIEW

Pet Shop Θεσσαλονίκη
Μενού