Δικαστική ήττα της Κομισιόν στη διαμάχη με την Intel για κατάχρηση δεσπόζουσας θέσης

Η Intel Corp. κατέγραψε νίκη για το πρόστιμο ρεκόρ των 1,06 δισ. ευρώ που της επιβλήθηκε από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή τον Μάιο του 2009 λόγω κατάχρησης δεσπόζουσας θέσης στην παγκόσμια αγορά

Velonastongiaka

Δικαστική ήττα της Κομισιόν στη διαμάχη με την Intel για κατάχρηση δεσπόζουσας θέσης.

Η Intel Corp. κατέγραψε νίκη για το πρόστιμο ρεκόρ των 1,06 δισ. ευρώ που της επιβλήθηκε από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή τον Μάιο του 2009 λόγω κατάχρησης δεσπόζουσας θέσης στην παγκόσμια αγορά.

Το Γενικό Δικαστήριο της ΕΕ ακύρωσε εν μέρει την απόφαση με την οποία η Επιτροπή επέβαλε στην Intel το πρόστιμο, επισημαίνοντας ότι η “ανάλυση στην οποία προέβη η Επιτροπή είναι ελλιπής” και προσθέτοντας ότι “δεν καθιστά δυνατό να αποδειχθεί επαρκώς κατά νόμον ότι οι επίμαχες εκπτώσεις ήταν ικανές να προκαλέσουν αντίθετα προς τον ανταγωνισμό αποτελέσματα”.

Η Επιτροπή υποστήριζε ότι είχε βρει στοιχεία πως η Intel παρεμπόδιζε τον ανταγωνισμό δίνοντας εκπτώσεις στους κατασκευαστές από το 2002 μέχρι το 2005 – εφόσον αγόραζαν τουλάχιστον το 95% των τσιπ από την Intel. Ανέφερε επίσης ότι η Intel έθετε “περιοριστικούς όρους” για το υπόλοιπο 5% από την ανταγωνίστρια εταιρεία AMD.

Πρόκειται για μια επώδυνη ήττα για την Κομισιόν που δεν έχει χάσει στα δικαστήρια κάποια μεγάλη υπόθεση που να αφορά τον ανταγωνισμό για πάνω από 20 χρόνια.

Από την πλευρά της η Intel ανέφερε σε ανακοίνωση ότι η εταιρεία “εξετάζει την απόφαση” και θα “δώσει περισσότερες πληροφορίες όταν θα έχει ολοκληρώσει την αρχική της αξιολόγηση”.

Ρoή Ειδήσεων
Σχετικά άρθρα
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΔΕΙΤΕ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΕ BLOGVIEW

Pet Shop Θεσσαλονίκη
Μενού