Ο εισαγγελέας Βασίλης Πλειώτας ζητάει αναίρεση της απόφασης αποφυλάκισης του Κορκονέα

Eφόσον γίνει δεκτή η εισαγγελική πρόταση ο Επαμεινώνδας Κορκονέας θα οδηγηθεί πίσω στη φυλακή καθώς θα αναβιώσει η πρωτόδικη ποινή της ισόβιας κάθειρξης και ο ειδικός φρουρός θα δικαστεί από μηδενική βάση

Velonastongiaka

Την αναίρεση της απόφασης του Μικτού Ορκωτού Εφετείου Λαμίας η οποία άνοιξε τον δρόμο για την αποφυλάκιση του πρώην ειδικού φρουρού και καταδικασθέντος για τη δολοφονία του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου, Επαμεινώνδα Κορκονέα, ζήτησε από την Ολομέλεια του Αρείου Πάγου, ο εισαγγελέας Βασίλης Πλιώτας.

Αξίζει να σημειωθεί οτι εφόσον γίνει δεκτή η εισαγγελική πρόταση ο Επαμεινώνδας Κορκονέας θα οδηγηθεί πίσω στη φυλακή καθώς θα αναβιώσει η πρωτόδικη ποινή της ισόβιας κάθειρξης και ο ειδικός φρουρός θα δικαστεί από μηδενική βάση.

Κατά την αγόρευσή του, ο εισαγγελέας του ανωτάτου δικαστηρίου Βασίλης Πλιώτας επεσήμανε ότι ο σύννομος βίος δεν ταυτίζεται με το λευκό ποινικό μητρώο του δράστη, αλλά με το σεβασμό των αγαθών της καθημερινής ζωής. Η ύπαρξη λευκού ποινικού μητρώου αποτελεί σοβαρή ένδειξη αλλά όχι δεσμευτική για το δικαστήριο καθώς απαιτείται συστηματική προσπάθεια εκ μέρους του δικαστηρίου και να θεωρηθεί εξαίρεση το έγκλημα στη ζωή του δράστη.

Παράλληλα, 0 κ. Πλιώτας αναφέρθηκε στην αρχή της αναλογικότητας επισημαίνοντας ότι η απόφαση για την αναγνώριση του ελαφρυντικού στον Κορκονεα στερείται ειδικής και εμπεριστατωμένης αιτιολογίας. Και πρόσθεσε πως κυριολεκτικά αγνοήθηκαν πραγματικά περιστατικά αποκαλυπτικά της προσωπικότητας του κατηγορούμενου, όπως και πραγματικά περιστατικά που δείχνουν την έλλειψη σεβασμού του κατηγορούμενου σε μια σειρά από αγαθά. “Και όλα αυτά παρά το γεγονός ότι στην ίδια απόφαση γίνεται αποδεκτός ο ευθύς δόλος του κατηγορούμενου, ο οποίος προσέβαλε το υπέρτατο αγαθό της ζωής”, σημείωσε ο εισαγγελέας.

Πηγή: euro2day

Ρoή Ειδήσεων
Σχετικά άρθρα
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΔΕΙΤΕ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΕ BLOGVIEW

Pet Shop Θεσσαλονίκη
Μενού