Προσέκρουσε σε ξέρα η ελληνική οικονομία, λόγω ουκρανικού

Η ελληνική οικονομία μετά την παγίωση της εικόνας του σκηνικού του ρωσο-ουκρανικού πολέμου ως μεσοπρόθεσμου γεγονότος και όχι ως στιγμιαίας σύρραξης, εμφανίζεται πολύ ευπρόσβλητη σε 3 σημεία που εξαρτώνται από τον πόλεμο

ΥΠΟΙΚ
Velonastongiaka

Ειδικού συνεργάτη

Πρόσκρουση σε ξέρα για την ελληνική οικονομία λόγω ουκρανικού καταγράφουν οι πρόδρομες προβλέψεις οίκων αξιολόγησης και διεθνών τραπεζών, όπως μεταφέρουν οι ιδιαίτερα ανησυχητικές συσκέψεις κυβερνητικών επιτελών, σύμφωνα με υψηλόβαθμές προβλέψεις του υπουργείου Οικονομικών στην Αθήνα.

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, η ελληνική οικονομία μετά την παγίωση της εικόνας του σκηνικού του ρωσο-ουκρανικού πολέμου ως μεσοπρόθεσμου γεγονότος και όχι ως στιγμιαίας σύρραξης, εμφανίζεται πολύ ευπρόσβλητη σε 3 σημεία που εξαρτώνται από τον πόλεμο:

– την αντίδρασή της στη διεθνή αναστάτωση των τιμών στα εμπορεύματα (εκτός ενέργειας), πράγμα που επιβαρύνει πολύ την εικόνα σχετικά με το έλλειμμα, στη μόνη εκτός επενδυτικής βαθμίδας οικονομία χώρας-μέλους της ΕΕ.

– τον τουρισμό, όπου οι αναμενόμενες ως μηδενικές για φέτος Ρώσων τουριστών υπολογίζεται να προκαλέσουν απώλειες δισ. στο ισοζύγιο πληρωμών.

– την αδυναμία ανάσχεσης του ρεύματος ήπιας δημοσιονομικής λιτότητας, προς την οποία πιέζουν οι ισχυρές χώρες της ευρωζώνης.

Οι σχετικές πληροφορίες δεν αναφέρουν ως τώρα τίποτα σχετικά με τον τρόπο αντίδρασης της Αθήνας αλλά η ανησυχία και η αναστάτωση που μεταφέρεται είναι έντονα.

Ουκρανία

Ρoή Ειδήσεων
Σχετικά άρθρα
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΔΕΙΤΕ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΕ BLOGVIEW

Pet Shop Θεσσαλονίκη
Μενού