Πλεύρης: Σήμερα στις 11:30 η έκτακτη ενημέρωση για την πανδημία

To θέμα της έκτακτης ενημέρωσης θα είναι η πορεία της πανδημίας και η άρση των περιοριστικών μέτρων, που έχει ήδη «κλειδώσει».

Πλεύρης
Velonastongiaka

Έκτακτη ενημέρωση για τις εξελίξεις που αφορούν στην πανδημία του κορονοϊού θα πραγματοποιηθεί σήμερα, υπό τον υπουργό Υγείας Θάνο Πλεύρη.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Υγείας, ο κ. Πλεύρης, η Γενική Γραμματέας Δημόσιας Υγείας Ειρήνη Αγαπηδάκη, ο Πρόεδρος του ΕΟΔΥ Θεοκλής Ζαούτης και τα μέλη της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων, Καθηγήτρια Παιδιατρικής Λοιμωξιολογίας Βάνα Παπαευαγγέλου και επικούρος Καθηγητής Επιδημιολογίας Γκίκας Μαγιορκίνης θα παραχωρήσουν σήμερα, στις 11:30 συνέντευξη Τύπου παρουσία δημοσιογράφων και τηλεοπτικών συνεργείων.

To θέμα της έκτακτης ενημέρωσης θα είναι η πορεία της πανδημίας και η άρση των περιοριστικών μέτρων, που έχει ήδη «κλειδώσει». Υπενθυμίζεται πως το Πάσχα θα εορταστεί με αρκετά περιοριστικά μέτρα να παραμένουν σε ισχύ, όμως αμέσως μετά θα ακολουθήσουν οι εξής αλλαγές:

  • Από 1η Μαΐου έως 31/8 αίρεται η επίδειξη πιστοποιητικού εμβολιασμού σε όλους τους χώρους
  • Από 1η Μαΐου οι ανεμβολίαστοι εργαζόμενοι θα κάνουν μόνο ένα self test την εβδομάδα για να πηγαίνουν στην εργασία τους
  • Από 3η Μαΐου καταργείται η υποχρέωση για self test στα σχολεία και η επιστροφή των μαθητών μετά το Πάσχα θα γίνει χωρίς test, αλλά με μάσκα
  • Από 1η Μαΐου εως 31/8 αίρονται οι μετρικοί περιορισμοί για τους κλειστούς χώρους (θα λειτουργούν με πληρότητα 100%)

 

Ρoή Ειδήσεων
Σχετικά άρθρα
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΔΕΙΤΕ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΕ BLOGVIEW

Pet Shop Θεσσαλονίκη
Μενού