Ζελένσκι και Ναβάλνι «ψηφίζουν» Μακρόν

«Εάν η υποψήφια πρόεδρος κατανοήσει ότι έκανε λάθος, (...) η σχέση μας θα μπορούσε να αλλάξει», δήλωσε ο Ουκρανός πρόεδρος και συμπλήρωσε ότι με τον Εμανουέλ Μακρόν διατηρεί σχέσεις που δεν θα ήθελε να τις χάσει.

Γαλλικές προεδρικές εκλογές Μακρόν
Velonastongiaka

Φιλικός προς τον Μακρόν, εχθρικός προς την Λεπέν εμφανίζεται ο πρόεδρος της Ουκρανίας Βολοντιμίρ Ζελένσκι. Σε συνέντευξη του προς γαλλικό τηλεοπτικό σταθμό, ο Ζελένσκι κάλεσε την ακροδεξιά υποψήφια, η οποία ως γνωστόν έχει κηρυχθεί ανεπιθύμητη στην Ουκρανία, να αναθεωρήσει τις φιλικές ως σήμερα απόψεις της για τον Ρώσο πρόεδρο Βλάντιμιρ Πούτιν.

«Εάν η υποψήφια πρόεδρος κατανοήσει ότι έκανε λάθος, (…) η σχέση μας θα μπορούσε να αλλάξει», δήλωσε ο Ουκρανός πρόεδρος και συμπλήρωσε ότι με τον Εμανουέλ Μακρόν διατηρεί σχέσεις που δεν θα ήθελε να τις χάσει.

Στο ίδιο μήκος κύματος ο φυλακισμένος Ρώσος αντικαθεστωτικός Αλεξέι Ναβάλνι κάλεσε τους Γάλλους να ψηφίσουν τον Εμανουέλ Μακρόν στον δεύτερο γύρο των γαλλικών προεδρικών εκλογών. Σε μια σειρά από tweets, ο Ναβάλνι είπε ότι είναι «σοκαρισμένος» από το δάνειο των 9 εκατομμυρίων ευρώ που έλαβε το 2014 το πρώην κόμμα της Λεπέν από μια ρωσική τράπεζα η οποία όπως είπε ξεπλένει βρώμικο χρήμα και δημιουργήθηκε από τον Πούτιν. «Θα σας άρεσε αν ένας Γάλλος πολιτικός έπαιρνε δάνειο από την Κόζα Νόστρα; Λοιπόν, το ίδιο είναι» είπε ο Ναβάλνι.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ρoή Ειδήσεων
Σχετικά άρθρα
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΔΕΙΤΕ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΕ BLOGVIEW

Pet Shop Θεσσαλονίκη
Μενού