ΚΙΝΑΛ: Συμφωνία Ανδρουλάκη – Γ. Παπανδρέου

Το αντάλλαγμα για τη σιωπή Παπανδρέου στο εσωτερικό πολιτικό μέτωπο είναι μια αναλογική ποσοστιαία εκπροσώπηση προσώπων επιρροής του πρώην πρωθυπουργού σε κομματικά οφίτσια αλλα και την κοινοβουλευτική εκπροσώπηση του κόμματος, αντίστοιχη με το αποτέλεσμα του β΄ γύρου των πρόσφατων εσωκομματικών εκλογών

ανδρουλακης ΓΑΠ
Velonastongiaka

Ειδικού συνεργάτη

Σε συμφωνία εσωκομματικής πολιτικής ανοχής κατέληξαν πρόσφατα στελέχη που εκπροσωπούν τον Ν. Ανδρουλάκη και τον Γ. Παπανδρέου, σύμφωνα με διασταυρωμένες πληροφορίες από έγκυρες κομματικές πηγές του ΚΙΝΑΛ.

Η συμφωνία αφορά στην παραχώρηση στον νέο πρόεδρο του κόμματος της απόλυτης ευχέρειας να αποφασίζει για την πολιτική του ΚΙΝΑΛ έως τις επόμενες εκλογές, με τον πρώην πρωθυπουργό να παρέχει τη δέσμευση ότι θα αποφύγει τοποθετήσεις επί της πολιτικής επικαιρότητας στο εσωτερικό πολιτικό σκηνικό και θα αρκείται σε διεθνείς παρεμβάσεις στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων του ως πρόεδρος της Σοσιαλιστικής Διεθνούς.

Το αντάλλαγμα για τη σιωπή Παπανδρέου στο εσωτερικό πολιτικό μέτωπο είναι μια αναλογική ποσοστιαία εκπροσώπηση προσώπων επιρροής του πρώην πρωθυπουργού σε κομματικά οφίτσια αλλα και την κοινοβουλευτική εκπροσώπηση του κόμματος, αντίστοιχη με το αποτέλεσμα του β΄ γύρου των πρόσφατων εσωκομματικών εκλογών που ανέδειξαν τον Ν. Ανδρουλάκη ως νέο πρόεδρο.

ΚΙΝΑΛ - Ανδρουλάκης Βουλή

ΚΙΝΑΛ: Πρωτοβουλία Ανδρουλάκη

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, η πρωτοβουλία γι’ αυτή την εσωκομματική συμφωνία ανήκει στον Ν. Ανδρουλάκη, ο οποίος διεμήνυσε πριν λίγο καιρό στην πλευρά Παπανδρέου ότι σκοπεύει να τηρήσει την παράδοση Σημίτη αμέσως μετά τη διαδοχή του Ανδρέα Παπανδρέου, για εσωκομματικό μορατόριουμ με την κομματική μειοψηφία. Έτσι πραγματοποιήθηκαν κύκλοι συναντήσεων μεταξυ εκπροσώπων των δύο πλευρών, που τελευταια κατέληξαν στην πιο πάνω συμφωνία.

Όπως αναφέρουν οι ίδιες πηγές, από μεριάς Ανδρουλάκη εκφράζεται ικανοποίηση για τη συμφωνία αυτή. Επίσης, από την πλευρά του Γ. Παπανδρέου εκφράζεται συγκρατημένη αισιοδοξία και αφήνεται να εννοηθεί ότι αυτή είναι η καλύτερη λύση μετά την περίοδο αμηχανίας που ακολούθησε την ήττα του πρώην πρωθυπουργού στις πρόσφατες εσωκομματικές εκλογές.

Ανδρουλάκης.Παπανδρεου

Ρoή Ειδήσεων
Σχετικά άρθρα
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΔΕΙΤΕ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΕ BLOGVIEW

Pet Shop Θεσσαλονίκη
Μενού