Η μικρή Μολδαβία και η Δύση

Η ανησυχία φέρεται να πηγάζει περισσότερο απ' έξω. Ωστόσο, αν δεν υπάρξει αποκλιμάκωση, θα μπορούσε να γίνει μια αυτοεκπληρούμενη προφητεία

μολδαβια
Velonastongiaka

Η γερμανική Süddeutsche Zeitung αναφέρεται στη μικρή Μολδαβία,  η οποία το τελευταίο διάστημα είναι ολοένα και περισσότερο στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος σχετικά με τον πόλεμο στην Ουκρανία και σχολιάζει:

«Στη χειρότερη περίπτωση η Δύση θα μπορούσε να παρασυρθεί ακόμα πιο βαθιά στον βίαιο πόλεμο της Μόσχας μέσω της φτωχής, μικρής Μολδαβίας, η οποία αυτοπροσδιορίζεται ως μέρος της Ευρώπης και έχει πολλούς πολίτες με ρουμανικά διαβατήρια. Η Μολδαβία είναι ουδέτερη, αλλά δικαίως θα απαιτούσε ενεργή υποστήριξη που θα ξεπερνάει τη λεκτική αλληλεγγύη, όχι μόνο λόγω της γεωγραφικής της θέσης, αλλά και λόγω της φιλοευρωπαϊκής της στάσης.

Τα γεγονότα της περασμένης εβδομάδας- πολλές επιθέσεις σε εγκαταστάσεις στην αυτονομιστική περιοχή- έχουν αυξήσει πολύ τους φόβους για κάτι τέτοιο. Μέχρι στιγμής, τόσο η ηγεσία στη Μολδαβία όσο και στην αποσχισθείσα περιοχή έχουν αντιδράσει ψύχραιμα.

Η ανησυχία φέρεται να πηγάζει περισσότερο απ’ έξω. Ωστόσο, αν δεν υπάρξει αποκλιμάκωση, θα μπορούσε να γίνει μια αυτοεκπληρούμενη προφητεία».

Ρoή Ειδήσεων
Σχετικά άρθρα
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΔΕΙΤΕ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΕ BLOGVIEW

Pet Shop Θεσσαλονίκη
Μενού