Επιτροπή «Ελλάδα 2021»: Χρηματοδότει και πάλι τις έρευνες για το ελληνικό «φυσικό» φάρμακο κατά της Covid-19

Τα αποτελέσματα από τις δύο πρώτες φάσεις των κλινικών μελετών ήταν εντυπωσιακά: μείωση της θνητότητας κατά 52% στους βαριά νοσούντες και ταχύτερη ανάρρωση. Στην έρευνα συμμετείχαν 90 ασθενείς από τους οποίους οι 60 έλαβαν τη θεραπεία με τα Τ-λεμφοκύτταρα και οι 30 έλαβαν μόνο την πρότυπη φροντίδα

Κορωνοϊός Ελλάδα
Velonastongiaka

Η Επιτροπή «Ελλάδα 2021»  στις 30 Δεκεμβρίου του 2020 είχε αρχικά προχωρήσει στη χρηματοδότηση, με 230 χιλιάδες ευρώ, της έρευνας ομάδας ιατρών της Αιματολογικής Κλινικής του Νοσοκομείου Παπανικολάου στη Θεσσαλονίκη για την παραγωγή του ελληνικού «φυσικού» φαρμάκου κατά της Covid-19.

Αξιοποιώντας το οικονομικό πλεόνασμα του Νομισματικού της Προγράμματος, η Επιτροπή θα ενισχύσει εκ νέου την προσπάθεια των Ελλήνων επιστημόνων με 100 χιλιάδες ευρώ για την διεξαγωγή της τρίτης φάση των κλινικών δοκιμών του φαρμάκου.

Το ελληνικό «φυσικό» φάρμακο κατά της Covid-19

Οι επιστήμονες παρατήρησαν ότι ασθενείς, των οποίων ο οργανισμός πολλαπλασιάζει τα ειδικά για τον ιό Τ-λεμφοκύτταρα, αντεπεξέρχονται με καλά αποτελέσματα στην νόσο, ενώ, αντιθέτως, ασθενείς που δεν μπορούν να τα πολλαπλασιάσουν οδηγούνται συχνά στις ΜΕΘ ή μπορεί και να καταλήξουν.

Τα αποτελέσματα από τις δύο πρώτες φάσεις των κλινικών μελετών ήταν εντυπωσιακά: μείωση της θνητότητας κατά 52% στους βαριά νοσούντες και ταχύτερη ανάρρωση. Στην έρευνα συμμετείχαν 90 ασθενείς από τους οποίους οι 60 έλαβαν τη θεραπεία με τα Τ-λεμφοκύτταρα και οι 30 έλαβαν μόνο την πρότυπη φροντίδα.

Χάρη στα κυτταρικά προϊόντα των Τ-λεμφοκυττάρων, τα οποία παρήχθησαν από δότες οι οποίοι είχαν νοσήσει και ανέρρωσαν, σώθηκαν δεκάδες ζωές.  Το Νοσοκομείο Παπανικολάου διαθέτει μεγάλο αριθμό κυτταρικών προϊόντων που ξεπερνά τις 300 δόσεις και η έρευνα εισέρχεται πλέον στην τρίτη φάση των κλινικών δοκιμών.

Ρoή Ειδήσεων
Σχετικά άρθρα
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΔΕΙΤΕ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΕ BLOGVIEW

Pet Shop Θεσσαλονίκη
Μενού