Αχτσιόγλου: Η κυβέρνηση ταΐζει τα υπερκέρδη των επιχειρήσεων παραγωγής ενέργειας

Η κυρία Αχτσιόγλου υπογράμμισε ότι «το πλαφόν στην τιμή δεν θα είχε αποτύπωμα στα δημόσια οικονομικά, αλλά θα είχε αποτύπωμα στα κέρδη των εταιρειών» και επισήμανε ότι «η κυβέρνηση Μητσοτάκη με τον τρόπο που εφαρμόζει τη ρήτρα αναπροσαρμογής έχει οδηγήσει σε σώρευση υπερκερδών. Μεταφέρει το 99% των διακυμάνσεων των τιμών στην τσέπη του καταναλωτή και η επιχείρηση δεν έχει κανένα κόστος και ρίσκο»

αχτσιογλου
Velonastongiaka

«Η κυβέρνηση δεν έχει θέσει πλαφόν στη χονδρική και τη λιανική τιμή του ηλεκτρικού ρεύματος και του φυσικού αερίου, όπως ζητάμε ήδη από τον Σεπτέμβριο του 2021. Μόνο μέσα από μίας τέτοιας ποιότητας παρέμβαση θα μπορούσαν να μειωθούν σοβαρά οι λογαριασμοί για τους καταναλωτές», δήλωσε η Έφη Αχτσιόγλου στο “OPEN”.

«Αποδείχτηκε ότι δεν μπορεί να υπάρξει ουσιώδης ελάφρυνση με την πολιτική των επιδοτήσεων που τελικά ταΐζει τα υπερκέρδη των επιχειρήσεων παραγωγής ενέργειας», σημείωσε, τονίζοντας ότι «η κυβέρνηση δεν χτυπά την αισχροκέρδεια, δεν κόβει τα υπερκέρδη ούτε φορολογεί όσα άφησε να σωρευτούν επί μήνες, ώστε να επιστρέψουν στους πολίτες».

Η κυρία Αχτσιόγλου υπογράμμισε ότι «το πλαφόν στην τιμή δεν θα είχε αποτύπωμα στα δημόσια οικονομικά, αλλά θα είχε αποτύπωμα στα κέρδη των εταιρειών» και επισήμανε ότι «η κυβέρνηση Μητσοτάκη με τον τρόπο που εφαρμόζει τη ρήτρα αναπροσαρμογής έχει οδηγήσει σε σώρευση υπερκερδών. Μεταφέρει το 99% των διακυμάνσεων των τιμών στην τσέπη του καταναλωτή και η επιχείρηση δεν έχει κανένα κόστος και ρίσκο».

Στην Ελλάδα, πρόσθεσε, «οι πολίτες πληρώνουν πολλαπλάσιες αυξήσεις σε σχέση με τους υπόλοιπους πολίτες της Ευρώπης», γιατί «η κυβέρνηση επιμένει να ακολουθεί μία πολιτική που προστατεύει τον μηχανισμό σώρευσης υπερκερδών».

Ρoή Ειδήσεων
Σχετικά άρθρα
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΔΕΙΤΕ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΕ BLOGVIEW

Pet Shop Θεσσαλονίκη
Μενού