Γερμανία: Και νέα ανοιχτή επιστολή διανοουμένων ανοιχτή επιστολή προς τον καγκελάριο Σολτς

H νέα επιστολή, την οποία συνυπογράφουν επίσης άνθρωποι των γερμανικών τεχνών και γραμμάτων, όπως η βραβευμένη με Νομπέλ Λογοτεχνίας το 2009 Χέρτα Μύλερ, τάσσεται ξεκάθαρα υπέρ της υποστήριξης της Ουκρανία με την αποστολή βαρέος οπλισμού

Σολτς
Velonastongiaka

Eνώ ο πόλεμος στην Ουκρανία μαίνεται με αμείωτη ένταση  και η Γερμανία αυξάνει σταδιακά την έμμεση -ή κατά άλλους άμεση- εμπλοκή της,η μια ανοιχτή επιστολή ανθρώπων των τεχνών και των γραμμάτων προς τον καγκελάριο Σολτς διαδέχεται την άλλη. Μετά την επιστολή που δημοσιεύθηκε στο περιοδικό Emma ως πρωτοβουλία της δημοσιογράφου, φεμινίστριας και ακτιβίστριας Άλις Σβάρτσερ απευθύνοντας έκκληση προς τον Σολτς για τους κινδύνους του επανεξοπλισμού της Γερμανίας και συγκεκριμένα για ένα «παγκόσμιο σπιράλ εξοπλισμών με καταστροφικές συνέπειες», σειρά έχει τώρα  νέα ανοιχτή επιστολή στην εφημερίδα Zeit.

H νέα επιστολή, την οποία συνυπογράφουν επίσης άνθρωποι των γερμανικών τεχνών και γραμμάτων, όπως η βραβευμένη με Νομπέλ Λογοτεχνίας το 2009 Χέρτα Μύλερ, τάσσεται ξεκάθαρα υπέρ της υποστήριξης της Ουκρανία με την αποστολή βαρέος οπλισμού. Μεταξύ άλλων αναφέρει η επιστολή: «Είναι προς το συμφέρον της Γερμανίας να αποτρέψει την επιτυχία του ρωσικού επιθετικού πολέμου. Όποιος επιτίθεται στην ευρωπαϊκή ειρήνη, καταπατά το διεθνές δίκαιο και διαπράττει τεράστια εγκλήματα πολέμου, δεν πρέπει να φύγει από το πεδίο των μαχών ως νικητής (…) Όποιος επιθυμεί ειρήνη στην Ουκρανία μέσω διαπραγματεύσεων που δεν την υποτάσσουν στις ρωσικές απαιτήσεις, οφείλει να ενισχύσει τις αμυντικές ικανότητες της Ουκρανίας όσο το δυνατόν περισσότερο και να αποδυναμώσει αυτές της Ρωσίας. Αυτό προϋποθέτει μια σταθερή αποστολή όπλων και πυρομαχικών ώστε να αλλάξει η στρατιωτική ισορροπία υπέρ της Ουκρανίας. (…) Εάν ο ένοπλος ρεβιζιονισμός του Πούτιν πετύχει στην Ουκρανία, ο κίνδυνος να γίνει ο επόμενος πόλεμος στο έδαφος του ΝΑΤΟ αυξάνεται.»

Ρoή Ειδήσεων
Σχετικά άρθρα
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΔΕΙΤΕ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΕ BLOGVIEW

Pet Shop Θεσσαλονίκη
Μενού