Διάσκεψη για το Μέλλον της Ευρώπης: Τελετή λήξης στις 9/5 στο Στρασβούργο

Την Ημέρα της Ευρώπης, οι τρεις συμπρόεδροι της Εκτελεστικής Επιτροπής της Διάσκεψης θα παρουσιάσουν την τελική έκθεσή της στους Προέδρους των θεσμικών οργάνων της ΕΕ.

Velonastongiaka

Η τελική έκθεση της Διάσκεψης για το Μέλλον της Ευρώπης θα παραδοθεί στους Προέδρους των θεσμικών οργάνων της ΕΕ κατά τη διάρκεια της τελετής λήξης στις 9 Μαΐου στο Στρασβούργο.

Την Ημέρα της Ευρώπης, οι τρεις συμπρόεδροι της Εκτελεστικής Επιτροπής της Διάσκεψης θα παρουσιάσουν την τελική έκθεσή της στους Προέδρους των θεσμικών οργάνων της ΕΕ. Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, η πρόεδρος Metsola, η πρόεδρος von der Leyen και ο πρόεδρος Macron θα εκφωνήσουν ομιλίες. Στην τελετή θα μιλήσουν επίσης εκπρόσωποι των Εθνικών και Ευρωπαϊκών Ομάδων Πολιτών της και οι Συμπρόεδροι της Διάσκεψης. Έχουν επίσης προγραμματιστεί πολιτιστικές παραστάσεις της ομάδας Danse l’Europe και της νεανικής ορχήστρας DEMOS.

Εκτός από τα 449 μέλη της Ολομέλειας, συμπεριλαμβανομένων 108 πολιτών, θα προσκληθούν στην εκδήλωση 120 μέλη των Ομάδων Ευρωπαίων Πολιτών καθώς και 200 πολίτες από τοπικά σχολεία και φοιτητές Erasmus.

Στην τελετή θα συμμετάσχουν επίσης υπουργοί Ευρωπαϊκών Υποθέσεων και άλλοι επίσημοι προσκεκλημένοι.

Πότε: Δευτέρα 9 Μαΐου, 12.00 – 14.00 (θερινή ώρα Κεντρικής Ευρώπης)

Πού: Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο στο Στρασβούργο

Σήμερα, Παρασκευή 6 Μαΐου στις 10.00 π.μ. (θερινή ώρα Κεντρικής Ευρώπης), θα πραγματοποιηθεί τεχνική ενημέρωση με εκπροσώπους της Κοινής Γραμματείας της Διάσκεψης στην αίθουσα Τύπου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. Η ενημέρωση θα είναι ανεπίσημη και θα πραγματοποιηθεί μόνο στα αγγλικά και τα γαλλικά. Για περισσότερες πληροφορίες και για τον σύνδεσμο για την εξ αποστάσεως συμμετοχή, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να στείλουν ηλεκτρονικό μήνυμα στη διεύθυνση Celia.DEJOND@ec.europa.eu.

Κατά τη διάρκεια της τελικής συνεδρίασής της, η οποία πραγματοποιήθηκε στις 29 και 30 Απριλίου στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο στο Στρασβούργο, η Ολομέλεια της Διάσκεψης κατέληξε σε συναίνεση επί των τελικών σχεδίων προτάσεών της. Οι 49 προτάσεις, σε εννέα θεματικές ενότητες, περιλαμβάνουν περισσότερα από 300 μέτρα. Βασίζονται σε συστάσεις των Ομάδων Ευρωπαίων Πολιτών, των Εθνικών Ομάδων Πολιτών και εκδηλώσεων, σε ιδέες που έχουν καταγραφεί στην πολύγλωσση ψηφιακή πλατφόρμα, καθώς και σε συζητήσεις που πραγματοποιήθηκαν κατά τη διάρκεια των συνόδων της Ολομέλειας και των συνεδριάσεων των Ομάδων Εργασίας της Διάσκεψης.

Τα τρία θεσμικά όργανα θα εξετάσουν άμεσα τον τρόπο με τον οποίο θα δοθεί αποτελεσματική συνέχεια στην παρούσα έκθεση, το καθένα στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων του.

 

Ρoή Ειδήσεων
Σχετικά άρθρα
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΔΕΙΤΕ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΕ BLOGVIEW

Pet Shop Θεσσαλονίκη
Μενού