Κωλοτούμπα Μπορέλ: ”Οι κυρώσεις στο ρωσικό αέριο δεν είναι για αύριο, αλλά για μεθαύριο”

Σχετικά με πιθανό εμπάργκο στις εισαγωγές φυσικού αερίου, ο Μπορέλ δήλωσε ότι "το φυσικό αέριο δεν είναι για αύριο, (αλλά) για μεθαύριο", υποδεικνύοντας ότι η ΕΕ πρέπει να κάνει ένα βήμα τη φορά στις κυρώσεις της κατά της Ρωσίας

Μπορέλ
Velonastongiaka

Σύνοδος των υπουργών Εξωτερικών της Ευρωπαϊκής Ένωσης θα πραγματοποιηθεί την επόμενη εβδομάδα σε περίπτωση που οι χώρες του μπλοκ δεν καταλήξουν σε συμφωνία σχετικά με το εμπάργκο πετρελαίου κατά της Ρωσίας έως το Σαββατοκύριακο, δήλωσε την Παρασκευή ο επικεφαλής της εξωτερικής πολιτικής της ΕΕ, Ζοζέπ Μπορέλ,.

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή προτείνει αλλαγές στο σχεδιαζόμενο εμπάργκο στο ρωσικό πετρέλαιο σε μια προσπάθεια να κερδίσει τα πιο απρόθυμα κράτη, όπως η Ουγγαρία, η Σλοβακία και η Τσεχική Δημοκρατία.

Μιλώντας σε δημοσιογράφους στο περιθώριο εκδήλωσης στη Φλωρεντία, ο Μπορέλ επανέλαβε ότι έχει πίστη στην επίτευξη “μιας κοινής λύσης, καθώς δεν βρίσκονται όλες οι χώρες στην ίδια κατάσταση”, προσθέτοντας ότι πρέπει να υπάρξει γρήγορα μια συμφωνία.

Ερωτηθείς σχετικά με πιθανό εμπάργκο στις εισαγωγές φυσικού αερίου, ο Μπορέλ δήλωσε ότι “το φυσικό αέριο δεν είναι για αύριο, (αλλά) για μεθαύριο”, υποδεικνύοντας ότι η ΕΕ πρέπει να κάνει ένα βήμα τη φορά στις κυρώσεις της κατά της Ρωσίας.

Νωρίτερα την Παρασκευή δήλωσε ότι το μπλοκ πρέπει να είναι “ρεαλιστικό” στα σχέδιά του να απεξαρτηθεί από τη ρωσική ενέργεια και ότι πρέπει να το κάνει με “ομαλό και συνετό τρόπο”.

“Το φυσικό αέριο δεν μπορεί να υποκατασταθεί με κάτι άλλο… αν δεν είναι ρωσικό φυσικό αέριο, πρέπει να είναι φυσικό αέριο ούτως ή άλλως”, είπε.

Πηγή: Reuters

Ρoή Ειδήσεων
Σχετικά άρθρα
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΔΕΙΤΕ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΕ BLOGVIEW

Pet Shop Θεσσαλονίκη
Μενού