Τζανακόπουλος: «Πολιτική απάτη» της κυβέρνησης τα 600 ευρώ ανά νοικοκυριό για το ηλεκτρικο ρεύμα

Το μέτρο για 1.200 ευρώ σε νέους εργαζόμενους τελικά αποδείχθηκε ότι ήταν 100 ευρώ ανά μήνα, κάτι αντίστοιχο ισχύει και εδώ, κανείς δεν θα πάρει 600 ευρώ για ένα λογαριασμό, θα επιμεριστούν αυτά σε μια χρονική περίοδο 6-7 μηνών και το τελικό όφελος θα είναι κάποιες δεκάδες ευρώ. Όλο αυτό το διάστημα έχουμε δει να φτάνουν στους πολίτες λογαριασμοί του ρεύματος που ξεπερνούν τα όρια της λογικής

Velonastongiaka

«Τα μέτρα που ανακοίνωσε ο κ. Μητσοτάκης, επιμένουν στην αποτυχημένη συνταγή της επιδότησης της αισχροκέρδειας που δεν ελαφρύνει τους καταναλωτές», υποστηρίζει ο γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Δημήτρης Τζανακόπουλος, μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό «ANT1».

Εξηγώντας την θέση του ανέφερε: «Η κυβέρνηση, αντί να επιλέξει μια πολιτική που θα χτυπήσει το πρόβλημα στον πυρήνα του, δηλαδή αντί να αναστείλει τη λειτουργία του Χρηματιστηρίου Ενέργειας, να αποσυνδέσει την τιμή του ρεύματος από την τιμή του φυσικού αερίου, να βάλει πλαφόν στην τιμή της λιανικής πώλησης, να βάλει πλαφόν στα κέρδη των εταιρειών, επιλέγει να επιδοτεί την αισχροκέρδεια. Αυτό που θα χρειαζόταν, θα ήταν θεσμικές παρεμβάσεις που δεν θα επιδοτούν μια δεδομένη αύξηση της τιμής, αλλά θα περιορίζουν το ρυθμό και το ποσό της αύξησης».

Αναφερόμενος στην ανακοίνωση της κυβέρνησης για επιδότηση 600 ευρώ ανά νοικοκυριό, σχολίασε ότι «αποτελούν πολιτική απάτη» και προσέθεσε: «Το μέτρο για 1.200 ευρώ σε νέους εργαζόμενους τελικά αποδείχθηκε ότι ήταν 100 ευρώ ανά μήνα, κάτι αντίστοιχο ισχύει και εδώ, κανείς δεν θα πάρει 600 ευρώ για ένα λογαριασμό, θα επιμεριστούν αυτά σε μια χρονική περίοδο 6-7 μηνών και το τελικό όφελος θα είναι κάποιες δεκάδες ευρώ. Όλο αυτό το διάστημα έχουμε δει να φτάνουν στους πολίτες λογαριασμοί του ρεύματος που ξεπερνούν τα όρια της λογικής. Μιλάμε για λογαριασμούς των 1.500, των 2.000, των 3.000 ευρώ. Και σε αυτούς τους ανθρώπους, με αυτήν την απίστευτη επιβάρυνση λόγω της ρήτρας αναπροσαρμογής, που η κυβέρνηση θα έπρεπε να καταργήσει χθες, θα δώσουν αυτήν την τόσο μικρή ελάφρυνση».

Ρoή Ειδήσεων
Σχετικά άρθρα
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΔΕΙΤΕ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΕ BLOGVIEW

Pet Shop Θεσσαλονίκη
Μενού