Κοινή Δήλωση Ελλάδας-ΗΑΕ: Εμβάθυνση της συνεργασίας

Ο διάδοχος του 'Αμπου Ντάμπι συνεχάρη τον πρωθυπουργό και τον ελληνικό λαό για την 201η επέτειο της Ημέρας Ελληνικής Ανεξαρτησίας που εορτάσθηκε στις 25 Μαρτίου

Κοινή Δήλωση Ελλάδας ΗΑΕ
Velonastongiaka

Στην Κοινή Δήλωση Ελλάδος-ΗΑΕ αναφέρεται πως κατά τη συνάντησή τους στο ‘Αμπου Ντάμπι (9 Μαΐου 2022) ο πρίγκιπας διάδοχος του ‘Αμπου Ντάμπι και ο πρωθυπουργός της Ελληνικής Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης, εξήραν τους ισχυρούς δεσμούς μεταξύ των δύο χωρών και τη διμερή Ευρεία Στρατηγική Εταιρική Σχέση που συμφωνήθηκε τον Νοέμβριο του 2020.

«Ο διάδοχος του ‘Αμπου Ντάμπι συνεχάρη τον πρωθυπουργό και τον ελληνικό λαό για την 201η επέτειο της Ημέρας Ελληνικής Ανεξαρτησίας που εορτάσθηκε στις 25 Μαρτίου.

Ο πρωθυπουργός της Ελληνικής Δημοκρατίας, συνεχάρη την Αυτού Υψηλότητα και τον λαό των ΗΑΕ για την επιτυχή διεξαγωγή της EXPO2020 Dubai και για την επιλογή να φιλοξενήσουν την 28η σύνοδο της Διάσκεψης των Μερών (COP 28) της Σύμβασης-Πλαίσιο των Ηνωμένων Εθνών για την Κλιματική Αλλαγή το 2023.

Ο πρωθυπουργός χαιρέτισε, επίσης, το γεγονός πως η EXPO2020 Dubai παρέσχε μία πλατφόρμα προώθησης του παγκόσμιου διαλόγου και της καινοτομίας και καθιέρωσε τα ΗΑΕ ως εταίρο για τα έθνη του κόσμου να συνεργασθούν και να αντιμετωπίσουν παγκόσμιες προκλήσεις. Το ελληνικό περίπτερο, μέσω του κεντρικού θέματος “Η Ελλάδα Αύριο, Σήμερα”, παρέσχε στους επισκέπτες την ευκαιρία να μάθουν για τους βασικούς πυλώνες της οικονομίας και της κοινωνίας της Ελληνικής Δημοκρατίας και για τη μετάβαση από την αρχαιότητα στην Ελλάδα του αύριο. Μέσω της συμμετοχής της στην EXPO2020 Dubai, η Ελλάδα παρουσίασε τα επιτεύγματά της στην καινοτομία, την τεχνολογία και τον ψηφιακό μετασχηματισμό, που την έχουν καταστήσει ασφαλή επενδυτικό προορισμό».

Ρoή Ειδήσεων
Σχετικά άρθρα
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΔΕΙΤΕ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΕ BLOGVIEW

Pet Shop Θεσσαλονίκη
Μενού