Κορέα: Τα νέα κεντρικά δισκογραφικής εταιρείας K-pop μοιάζουν με ηχείο

Σε αντίθεση με το γυμνό σκυρόδεμα του γειτονικού κτηρίου, το νέο αρχιτεκτόνημα έχει ένα κεντρικό τμήμα με εφηρμοσμένους υαλοπίνακες, με τα πλαϊνά μέρη του να είναι καλυμμένα με μεταλλικά φύλλα που παραπέμπουν σε «κέλυφος»

K Pop
Velonastongiaka

Μια νότα μουσικής περφόρμανς έφερε το με έδρα το Άμστερνταμ αρχιτεκτονικό γραφείο UNStudio στα νέα κεντρικά της K-pop δισκογραφικής εταιρείας YG Entertainment στη Σεούλ. Σχεδιασμένα ώστε να μοιάζουν με ηχείο, τα νέα κεντρικά γειτνιάζουν με ήδη υπάρχον κτήριο γραφείων που χρησιμοποιεί η εταιρεία και σε επτά ορόφους στεγάζουν γραφεία, χώρους συσκέψεων και πολλά στούντιο ηχογραφήσεων.

Σε αντίθεση με το γυμνό σκυρόδεμα του γειτονικού κτηρίου, το νέο αρχιτεκτόνημα έχει ένα κεντρικό τμήμα με εφηρμοσμένους υαλοπίνακες, με τα πλαϊνά μέρη του να είναι καλυμμένα με μεταλλικά φύλλα που παραπέμπουν σε «κέλυφος». Βορειοανατολικά, η «ήσυχη πλευρά» του αρχιτεκτονήματος είναι πιο περίκλειστη ενώ, νοτιοδυτικά, ανοίγει με υαλοπίνακες και μπαλκόνια που προσφέρουν θέα σε διπλανό πάρκο .

«Είναι σχεδιασμένο για να θυμίζει περισσότερο ένα προϊόν από ό,τι ένα κτήριο· ως κάτι όπου κάθε σχεδιαστικό χαρακτηριστικό έχει μια επιτελεστική λειτουργία» είπαν οι αρχιτέκτονες.

Ο φωτισμός επιτυγχάνεται μέσω λωρίδων που ακολουθούν τις γραμμές του εσωτερικού και με πάνελ κάτω από τις σκάλες, αποσκοπώντας στο να μετατρέψουν τα κεντρικά σε έναν λαμπυρίζοντα φάρο τη νύχτα. «Τα βράδια, η ιδέα φωτισμού των διαφόρων ζωνών στο εσωτερικό χρησιμοποιεί τις γραμμές της πρόσοψης για να επιτρέψει μια ματιά στα διάφορα επίπεδα μέσα στο κτήριο, τονίζοντας την ποιότητα περφόρμανς που είναι εγγενής στη βιομηχανία διασκέδασης και τη μουσική βιομηχανία» υπογράμμισαν από το UNStudio.

Ρoή Ειδήσεων
Σχετικά άρθρα
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΔΕΙΤΕ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΕ BLOGVIEW

Pet Shop Θεσσαλονίκη
Μενού