Μύλος στην ΕΕ – Στρατιωτική βοήθεια 2 δισ. ευρώ στην Ουκρανία προτείνει ο Μπορέλ – Αντιδράσεις από κράτη-μέλη

Ομάδα χωρών ζήτησε από την ΕΕ να παράσχει περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τον αντίκτυπο της εν λόγω προσφοράς στη διευκόλυνση της ειρηνευτική προσπάθειας

μπορελ
Velonastongiaka

Ο επικεφαλής της ευρωπαϊκής διπλωματίας Ζοζέπ Μπορέλ πιέζει τα κράτη μέλη να αυξήσουν κατά 500 εκατ. ευρώ το συνολικό ποσό που θα χορηγήσει η ΕΕ ως στρατιωτική βοήθεια προς την Ουκρανία, ώστε να ανέλθει σε 2 δισ. ευρώ.

Τα κράτη μέλη δεν έχουν ακόμη συμφωνήσει με την πρόταση για τον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό της Ειρήνης και η Γερμανία προβάλλει τις βασικότερες αντιρρήσεις, σύμφωνα με πηγές που δεν κατονομάζονται. Ο Μηχανισμός αποζημιώνει τις κυβερνήσεις για παράδοση στρατιωτικής βοήθειας στην Ουκρανία.

Το Βερολίνο δεν αντιτίθεται στην πρόταση χρηματοδότησης, ωστόσο θα πρέπει να προηγηθεί έγκριση από το κοινοβούλιο πριν υπογραφεί. Μια άλλη μικρή ομάδα χωρών, μαζί με τη Γερμανία, υποστηρίζει ότι δεν είναι επείγουσα μια νέα δόση χρημάτων.

Η πλειονότητα των κρατών-μελών προκρίνει, ωστόσο, μια γρήγορη απόφαση, που θα μπορούσε να ανακοινωθεί ήδη από την επόμενη εβδομάδα, προσθέτει το Bloomberg.

Τέλος, ομάδα χωρών ζήτησε από την ΕΕ να παράσχει περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τον αντίκτυπο της εν λόγω προσφοράς στη διευκόλυνση της ειρηνευτική προσπάθειας.

Πηγή: Bloomberg

Ρoή Ειδήσεων
Σχετικά άρθρα
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΔΕΙΤΕ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΕ BLOGVIEW

Pet Shop Θεσσαλονίκη
Μενού