ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ: Προσπαθεί να σώσει τα προσχήματα για την υπερψήφιση της αμυντικής συμφωνίας – Υπόδειξη στο Κογκρέσο να ανακόψει τις σχέσεις ΗΠΑ-Τουρκίας

Πρέπει το αμερικανικό κογκρέσο να αποδείξει έμπρακτα ότι θα βάλει εμπόδιο σε οποιαδήποτε πώληση αμυντικού υλικού στην Τουρκία. Αυτό οφείλουν να κάνουν οι Αμερικανοί...

ανδρουλακης
Velonastongiaka

Ο προεδρος του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ Νίκος Ανδρουλάκης, προσπαθεί τώρα μετά τις αντιδράσεις να σώσει τα προσχήματα για την υπερψήφιση της ελληνομερικανικής αμυντικής συμφωνίας χθες στη Βουλή μαζί με την κυβέρνηση Κυριάκου Μητσοτάκη.

Να βάλει εμπόδιο σε οποιαδήποτε πώληση αμυντικού υλικού στην Τουρκία κάλεσε το Αμερικανικό κογκρέσο ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, Νίκος Ανδρουλάκης, ο οποίος κατηγόρησε τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη για τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης Αλέξη Τσίπρα ότι παίζουν ένα “θέατρο του παραλόγου” στη Βουλή, θέλοντας να στήσουν έναν “ψεύτικο διπολισμό”, ενώ για το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ είπε ότι ” ήρθε για να μείνει”.

“Στη χθεσινή συζήτηση στη Βουλή, σχετικά με την αμυντική συμφωνία με την κυβέρνηση των ΗΠΑ, είδαμε άλλο ένα σκετσάκι μεταξύ του κ. Μητσοτάκη και του κ. Τσίπρα”, δήλωσε ο κ. Ανδρουλάκης κατά την περιοδεία του στον κεντρικό πεζόδρομο της Καλαμαριάς και συνέχισε:” Ενα σκετσάκι χωρίς καμία πολιτική σημασία. Αποδεικνύουν ότι σε πάρα πολύ σημαντικά θέματα για τη χώρα, που αφορούν την ανάγκη να έχουμε μία κοινή στρατηγική για τα μεγάλα εθνικά θέματα, βάζουν ως προτεραιότητα τον μικροκομματισμό και το αυτοσυντήρητο τους”.

“Εμείς, με αίσθημα ευθύνης, στηρίξαμε αυτή τη συμφωνία, όπως στηρίξαμε και την αμυντική συμφωνία με τη Γαλλία, γιατί πάνω από όλα μας ενδιαφέρει να θωρακίσουμε τα εθνικά μας συμφέροντα”, είπε και πρόσθεσε: “Οφείλω να πω ότι τώρα πρέπει το αμερικανικό κογκρέσο να αποδείξει έμπρακτα ότι θα βάλει εμπόδιο σε οποιαδήποτε πώληση αμυντικού υλικού στην Τουρκία. Αυτό οφείλουν να κάνουν οι Αμερικανοί, αν θέλουν να σεβαστούν τη χθεσινή ψηφοφορία στην Ελληνική Βουλή. Διότι δεν μπορούν να εξοπλίζουν μία χώρα η οποία είναι διεθνής ταραξίας, η οποία δεν σέβεται τις συνθήκες καλής γειτονίας στην Ανατολική Μεσόγειο και καταπατά συστηματικά τα ανθρώπινα δικαιώματα στο εσωτερικό της”.

Ανδρουλάκης, αναφερόμενος στην άρνηση της Άγκυρας να αναγνωρίσει τη Γενοκτονία σε βάρος του Ποντιακού Ελληνισμού

«Δυστυχώς η Τουρκία δείχνει ότι είναι όχι μόνο μία αναθεωρητική δύναμη, αλλά είναι και μία χώρα που δεν μπορεί να συμφιλιωθεί με το παρελθόν της, κι ένας λαός, ένα πολιτικό σύστημα που δεν αποδέχεται τα ιστορικά λάθη, ώστε οι επόμενες γενιές να μην τα επαναλάβουν. Δυστυχώς υπονομεύει τη σταθερότητα και την ευημερία της ευρύτερης περιοχής», τόνισε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ Νίκος Ανδρουλάκης, αναφερόμενος στην άρνηση της Άγκυρας να αναγνωρίσει τη Γενοκτονία σε βάρος του Ποντιακού Ελληνισμού.

Ο κ. Ανδρουλάκης επισκέφθηκε τα γραφεία της Ένωσης Ποντίων Καλαμαριάς, όπου ο πρόεδρός της Κώστας Ζώης τον υποδέχτηκε λέγοντας ότι η Καλαμαριά έχει ιδιαίτερη σημασία, γιατί υποδέχτηκε τους πρόσφυγες, και μίλησε για την προσπάθεια Διεθνούς Αναγνώρισης της Γενοκτονίας του Ποντιακού Ελληνισμού.

Ρoή Ειδήσεων
Σχετικά άρθρα
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΔΕΙΤΕ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΕ BLOGVIEW

Pet Shop Θεσσαλονίκη
Μενού